1. 1

  Het komt uiterst hypocriet over dat de extreemlinkse politiek-correcte censuurbrigade van Sargasso zich druk maakt om de vrijheid van meningsuiting. Zoals gewoonlijk wordt weer bewezen dat hypocrisie een fundamenteel onderdeel is van links.

 2. 2

  “de extreemlinkse politiek-correcte censuurbrigade van Sargasso”
  Ja erg hè, dat Sargasso hierover rapporteert. En BNR. En Boston.com. En Salon.com en…
  Wat moet jij gedesillusioneerd zijn in deze verrotte linkse wereld zeg!
  [redactie: knip. Oproepen tot geweld niet toegestaan]

 3. 5

  Kunnen opmerkingen van de redactie in een reactie a.u.b. op een andere manier (typografisch) weergegeven worden? Anders krijg je misverstanden.

  [redactie: Knip. Hier stond iets dat u niet mocht weten.]

 4. 6

  Goed idee om even zichtbaar te maken wie aan het woord is en in welke rol. Pleit ook voor een lijst van reaguurders die tevens voor Sargasso werken of bij S publiceren. Dat zou ook wat transparantie geven. Tenslotte is Sargasso een community. En hier is geen spoor sarcasme bij.

 5. 7

  Ja, het is natuurlijk uiterst hypocriet ook de vrijheid van meningsuiting van moslims te verdedigen. Daar hebben Wilders en de roze horde niet voor gevochten. Het ging hen alleen maar om hun eigen vrijheid van meningsuiting, niet die van anderen.

  Dat ze daar vervolgens op een belachelijke manier gebruik van maken door te demonstreren, dat ze de betekenis van het woord hypocriet niet goed begrijpen, daar mogen we natuurlijk ook weer geen kritiek op hebben. Daar weet ray vast weer wel een paar andere mooie scheldwoorden voor te vinden.

 6. 9

  Ik stel voor dat iedereen de troll verder negeert en de laatste woorden van Mehanna in de rechtzaal leest, want het is absoluut de moeite waard.

  Het ergste is dat hij niet alleen het recht heeft om deze mening te uiten, maar dat wat hij zegt ook nog eens volkomen begrijpelijk en terecht is.

 7. 10

  Wat een zielig pleidooi van die man. Het slachtofferschap straalt er vanaf.

  En dat past natuurlijk precies in het straatje van politiek-correct Sargasso.

  “We zijn het zo met die man eens!”. En we wentelen ons nog eens in onze zelf aangeprate “collectieve schuld”. Dat is zo heerlijk, dat doet zo goed!

  Maar goed, ook al heb je nog zulke radicale overtuigingen, dat mag nog geen reden zijn iemand daarvoor alleen op te sluiten, dan moet je toch wel echt iets concreets gedaan hebben/gepland hebben.

 8. 11

  “Wat een zielig pleidooi van die man. Het slachtofferschap straalt er vanaf.

  En dat past natuurlijk precies in het straatje van politiek-correct Sargasso.”

  Gaap, deze ontboezingen neem ik niet serieus. Ghostbuster-fan Ray zou zeggen dat hij zijn kostbare tijd niet eraan zou wijden, en smakelijk zou lachen om de stupidity.

 9. 12

  Ach, Joop. Als het niet zo ernstig was, zou je er inderdaad om moeten schaterlachen.

  Maar het valt toch niet te ontkennen dat velen het verhaal van meneer in zijn geheel zullen ondersteunen, ook al sleept de man er van alles aan de haren bij.

  En die houding schijnt toch afkomstig te zijn van een vals gevoel van “schuld”.

 10. 13

  Beetje vreemde reactie. Eerst wat schoppen tegen de man, het politiek correcte Sargasso, en wat leuteren over schuldgevoel, maar het daarna gewoon eens zijn met de man en het politiek correcte Sargasso. Curieus.

 11. 14

  Lachen doe ik spontaan, moeten komt daarbij niet voor.

  Het verhaal van de man wordt niet ondersteunt, of beter gezegd krijgt geen gelijk, maar hij heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dat geef je zelf aan je eerste reactie. Dus spreek je jezelf tegen, en ga je anderen beschuldigen van allemaal zelf bedachte stropoppen. Lekker zeg!

  Want je kan dezelfde verhalen overal op toepassen als het over zieligheid, collectieve gevoelens en meer retorieke bagger gaat.

 12. 15

  Hij heeft wel gelijk!

  Tenminste, ik weet niet of alle details over moslimslachtoffers die hij aanhaalt kloppen, en in tegenstelling tot mijzelf vindt hij ook vast dat er geen God is dan Allah en dat Mohammed zijn profeet is, maar goed…

  Ik ben het wel met hem eens dat, mits zij zich beperken tot geweld direct gericht tegen de bezettende macht, zijn geloofsgenoten in hun recht staan, en dat er minder reden is om ze als “terrorist” aan te duiden dan het Amerikaanse leger.

 13. 16

  Raar he, als je niet zo “Wilderesque” bent als de meesten hier denken.

  Vreemd he, als je kritisch bent tegen alle vormen van geloof, zeker de extreme, en toch kunt opkomen voor de vrije meningsuiting.

  Gek he, als je niet helemaal in het hokje past wat anderen alvast voor je klaarzetten.

 14. 17

  Ook aynranddebiel trapt erin.

  “Hij heeft wel gelijk!”

  Waarin? Dat Moslims gemeenschappelijk “hun” land moeten verdedigen? Sinds wanneer is het fabeltje van de Umma en de “zelfverdediging” een politieke overtuiging? Ik dacht dat dit juist geheel los te zien was, dat het geloof het geloof is, en politiek iets heel anders, en dat we de Islam vooral niet als politieke beweging moeten zien? Of is het nu opeens “logisch” dat een Moslim uit het rijke Westen denkt de Palestijnen/Chechenen te moeten helpen bij de “zelfverdediging”? Sinds wanneer zijn Moslims een uniforme groep? Ik dacht juist dat we meer nuance moesten aanbrengen?

  Ik ben verward.

  Wat me wel sterk opvalt is dat te velen te makkelijk de propaganda-standpunten van Moslims klakkeloos overnemen, en dan ook nog denken dat ze “moreel” beter bezig zijn dan diegenen die dit niet doen.

 15. 18

  Waar heb je het over? De Islam is voor mij totaal irrelevant in dit verhaal. De inwoners van Irak en Afghanistan hebben het recht hun land te verdedigen tegen een bezetter, en dat ze Moslim zijn doet daarbij niet ter zake.

  Het is ook helemaal niet aangetoond dat Mehanna ze daadwerkelijk heeft geholpen. Wel is het begrijpelijk dat hij zich meer verbonden voelt met Irakezen en Afghanen omdat ze een geloof delen, maar hij had zich ook sterk kunnen maken voor Tibetanen die tegen Chinezen vechten*.

  * Ik probeer een goed voorbeeld te bedenken van een niet-Islamitisch land dat bezet wordt door een buitenlandse mogendheid, maar dat valt nog niet mee. Veelzeggend?

 16. 19

  #018 @aynranddebiel
  “Ik probeer een goed voorbeeld te bedenken van een niet-Islamitisch land dat bezet wordt door een buitenlandse mogendheid, maar dat valt nog niet mee”

  Wat dacht je van dat – tot jodendom bekeerde – Turkse nomadenvolk dat nu neergestreken is in Israël? Na xenofobie is het verdedigen/opkomen voor dat land zo een beetje de ‘core business’ van de PVV.

  [Edit] Oops – Qua bezetting is het natuurlijk net andersom… Blijft wel bestaan dat sommigen zich verwant/verbonden voelen met een bepaald volk natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren