Duitse minister wil onderhandelingen TTIP blokkeren

NIEUWS - De Duitse minister van Economische Zaken en SPD-leider Sigmar Gabriel dreigt de onderhandelingen over TTIP te blokkeren.

Open waanlink

 1. 1

  Massahysterie over een doodgewoon handelsverdrag.

  In Nederland worden bedrijven al gecompenseerd als de overheid de regels tussentijds veranderen. Overeenstemming van regelgeving is altijd het geval bij handelsverdragen.

  Het grappigste was nog de massahysterie over “chloorkippen”. Wat dus niets meer is dan kippen die na de slacht door een chloorbad gaan. Terwijl we 2x per dag onze tandjes netjes met chloor ontsmetten. En het lokale zwembad zit ook boordevol met chloor. In de meeste landen zit er in het drinkwater altijd chloor, en in Nederland zit het volgens mij in een kwart van de gevallen in het kraanwater.

 2. 3

  @1: Je hebt volstrekt gemist waar die “hysterie” dan om draait; niet chloor, maar een democratische kernwaarde.

  TTIP/ISDS zegt niet (enkel) dat bedrijven staten aansprakelijk kunnen stellen — wat zoals je zegt niet heel vreemd is — maar vooral dat een dergelijke aansprakelijkheids-stelling afgehandeld wordt door een achter gesloten deuren opererende arbitrage-commisie, bestaande uit een vertegenwoordiger van het bedrijf, een vertegenwoordiger van de staat en een “neutrale vertegenwoordiger”.

  Waarom? We hebben hier al een van de politiek onaffhankelijke rechterlijke macht die dat prima kan doen. En waarom achter gesloten deuren? Bij die rechterlijke macht die we dus al hebben gaan we juist nogal ver om te zorgen dat er zo min mogelijk achter gesloten deuren gebeurt.

  ISDS is een directe injectie van multinational-oligarchie in onze staatsvormen. Iemand die denkt dat dit dispuut fundamenteel over chloorkippen gaat snapt er niets van.

 3. 4

  @3
  Dat gebeurd nu ook al veelal via de wereld bank bij handelsgeschillen (ICSID). Er is namelijk 1 verdrag en meerdere landen. Ieder land gaat z’n eigen interpretatie erop na houden dat werkt niet. Dus ontwerp je een bovenliggend orgaan dat uitspraak doet.

 4. 5

  @3… daar werkt het ook niet echt goed, wel? Voorlopig heb ik niet het idee dat het bovenliggende orgaan van de banken erg in ons belang aan het handelen is.

 5. 7

  ISDS gaat trouwens exact op het al bestaande ICSID lijken. Een meerderheid van de geschillen bij de ICSID wordt in het voordeel van het land beslecht. Dat zal waarschijnlijk bij het ISDS niet anders zijn.

 6. 14

  @11 U bent een goed goochelaar, of Googelaar? Pof – een chloorlinkje. U mist het punt. Afleiden van de kern van de zaak. Leuk voor een studentikoos dispuut. Hier ongepast.

  Uw reactie @6 daar doet u voorkomen alsof de FED geen kartel van bankiers is. (Dat is aantoonbaar onjuist).
  En u doet voorkomen alsof TTIP niet een stille coup van het bankierskartel is.
  Normaliter zorg je ervoor dat wat je stellingen zijn geen onzin is. Dat je weet waar je het over hebt. Met alle respect – bewust of onbedoeld – slaat u op dit punt de plank akelig mis.
  De belangen voor ons ieders welzijn en welvaart die nu doelwit is geworden van de globalisten zijn veel te hoog om ze te laten begaan.
  We kunnen het niet langer ontkennen, en ophouden elkaar voor de gek te (laten) houden. TTIP verschilt in niks van een fascistische coup. (Samensmelten overheid en bedrijfsleven).

  Zie al jaren openbaar te raadplegen bronnen hoe TTIP ten doel heeft het onmogelijk te maken nog dammen op te werpen tegen de Cyprusblauwdruk voor alle EU-landen (confisqueren van spaartegoeden) alsmede onze opgebouwde pensioenaanspraken.

  Toch opvallend dat politici en media – in koor, daar nu nét he-le-maal geen enkele indicatie voor hebben kunnen vinden – oost-indisch doof en blind?!
  Politici houden zich van de domme. Media – net als toen met het er doorjagen van het ESM – hanteren het wapen van de mediastilte.

  Een paar hints:
  Moderator, sta mij toe onvertaalde citaten in het Engels te plakken. Je zou er een dagtaak aan hebben de retoriek van trollen en ‘sock puppets’ te ontzenuwen.

  “We understand that a goal of the TTIP is to further liberalise the transatlantic financial services market.
  We understand that a goal of the TTIP is to further liberalise the transatlantic financial services market.
  The proposed regulatory cooperation framework is premised on limiting the costs for the financial industry”
  http://think-left.org/tag/regulatory-race-to-the-bottom/

  “the leaked draft this week, WikiLeaks said “proponents of TISA aim to further deregulate global financial services markets,” and have participated in “a significant anti-transparency manoeuvre”

  by working secretly on a deal that covers more than 68 percent of world trade in services, according to the Swiss National Center for Competence in Research.

  “The draft Financial Services Annex sets rules which would assist the expansion of financial multi-nationals – mainly headquartered in New York, London, Paris and Frankfurt – into other nations by preventing regulatory barriers,” WikiLeaks said in a statement.

  “The leaked draft also shows that the US is particularly keen on boosting cross-border data flow, which would allow uninhibited exchange of personal and financial data.”
  Additionally, the current draft also includes language inferring that, upon the finishing of negotiations, the document will be kept classified for five full years.

  In Australia, journalists at The Age reported that experts say the proposed changes included within the WikiLeaks document “could undermine Australia’s capacity to independently respond to and weather any future global financial crisis.”

  Dr. Patricia Ranald, a research associate at the University of Sydney and convener of the Australian Fair Trade and Investment Network, told the paper that the documents suggest the US wants to “tie the hands” of other governments, including allied ones, by way of sheer deregulation.

  “Amendments from the US are seeking to end publicly provided services like public pension funds,
  which are referred to as ‘monopolies’ and to limit public regulation of all financial services,” she said.
  ”They want to freeze financial regulation at existing levels, which would mean that governments could not respond to new developments like another global financial crisis.”

  Earlier this week, US Trade Representative Michael Froman said the TISA deal was already well on its way to being put together.

  “The basic framework of the agreement is in place, initial market access offers have been exchanged, and sector-specific work in areas like telecommunications andfinancialservices is in full swing,” Froman said, according to Reuters.
  Met dank aan de journalisten van Russia Today rt.com
  http://rt.com/usa/167088-wikileaks-tisa-secret-trade/.

  There is a revolving door between investment lawyers and government policy-makers
  http://www.tni.org/briefing/profiting-injustice

  In juli a.s. staat TTIP op de agenda van de Commissie – ‘Dansen met de Wolven’ Timmermans is niet toevallig bij de EUSSR binnnen gehaald. Zo’n bruikbare idioot (of erger) past perfect voor de job. Het wordt er onder mediastilte als hamerstuk doorgejaagd.

  PVVDcdA – nog gestut door Demon66, antiCU en SGP, 1 front tegen het volk. CU zou nu (pas?!) bezwaren hebben – ik heb 5 fracties in feb 2014 – toen de hoofdlijnen al bekend waren geworden – al gewaarschuwd, kompleet met bronvermeldingen.
  Ook CU speelt toneel – voor de bühne kritiekjes – op detailniveau. Volgens het stramien Probleem-Reactie-Oplossing. Ze gaan er niet voor liggen. Ook tegen het volk.
  Moslimhaatzaaien vinden ze sexier. De enige echte vijand die op onze onderwerping en vernedering, – niet te vergeten depopulatie en rassenleer – uit is zit in het hart van ons systeem.
  TTIP beoogt patentering van al wat leeft op onze planeet.

  Geld stroomt omhoog. Alle economisch ‘groei’ wordt direct afgetapt. De globalisten hebben alle troefkaarten in handen, alle eigendomsrechten worden met gemak binnengeharkt.
  Denk aan TRIPS (Intellectual Property Rights) – wij hoesten de innovatiesubsidies op. De globalisten strijken obscene winsten op. + all macht over wie toegang krijgt, en wie niet.

  Ik zou zeggen: denk eerst goed na; aan welke kant je staat.

 7. 15

  @4: Ik zou zeggen dat een conflict tussen een bedrijf en een land prima uitgevochten kan worden in een rechtbank in dat land. Bovendien ben ik van mening dat iedereen gelijke rechtsmiddelen ter beschikking horen te staan. Dat wil zeggen:
  1) Niet alleen moet een bedrijf een staat kunnen aanpakken, een staat moet ook een bedrijf via datzelfde mechanisme kunnen aanpakken.
  2) Niet alleen bedrijven van de verdragspartner moeten gebruik kunnen maken van een rechtsmiddel, maar dan ook bedrijven uit het land zelf.

  Dit is bij ISDN niet het geval.

  Bovendien zie ik geen enkele reden waarom dit allemaal achter gesloten deuren moet, en waarom dit overgelaten dient te worden aan een oncontroleerbare commissie van advocaten in plaats van aan beeedigde rechters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren