De Grunberg-backlash is begonnen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De Grunberg-backlash is begonnen

“Het idool van de supporters van anti-intellectuele en vederlichte literatuur”: Grunberg zelf is er vast trots op.

0

Reacties (10)

#1 Paul

Kijk bij de Groenteman naar een milde variant van de GrunbergGriep.

#2 Arnoud

Grunberg lacht zich slap natuurlijk.

#3 Teun

@1 Ik weet niet of het bij Nederlandse schrijvers help om te zeggen “doe maar gewoon…”. Vaak hebben ze toch wel last van het Evelien Herfkens-syndroom.

@2 Of Grunberg het nog weet te relativeren, durf ik te betwijfelen. zijn reactie na het AKO-akkefietje met A.F.Th (a.k.a. Ari) van der Heijden was ook redelijk verongelijkt.

#4 Arnoud

@3: als hij niet meer weet te relativeren, dan lijkt me dat weinig gezond. Zelf vind ik het vooral vermakelijk en verder niet belangrijk.

#5 Martijn

Dat ‘anti-intellectuele’ verbaast me het meest. Grunberg is toch juist een vrij filosofisch ingestelde schrijver. Dat vertelpersectief en plot niet zijn sterkste punten zijn, is al lang bekend.

#6 Paul

anti-intellectueel betekent: de gebruiker van deze woorden vindt zich veel te slim voor deze boeken (en verder weinig imho)

#7 Baron E

Het lijkt mij vooral een open solliciatie voor een gastredacteurschap bij Propria Cures.

#8 Eurocraat

Ik heb die hele Grunberg nooit veel gevonden, al zijn zn boeken bij vlagen vermakelijk. Wat me hieraan een beetje irriteert is dat na tig jaar heldenverering allerlei critici plotseling tot dezelfde conclusie lijken te zijn gekomen.

Een beetje als al die economen die plotseling al jaren wisten dat er iets mis is met ons internationaal financieel stelsel.

#9 Christian

Grunberg is stilistisch sterk, briljant op het korte-baan-plot dat zich over enkele pagina’s uitstrekt, maar niet in staat om een spanningsboog een roman lang vol te houden of een diepere laag erin aan te brengen. Dat maakt dat hij in Nederland terecht bij de top hoort, maar internationaal stelt het allemaal niet zoveel voor. Geef mij maar Vonnegut.

#10 pedro

@9: “Geef mij maar Vonnegut”. Mij ook. Maar ´t is net muziek. Er wordt heel veel goede muziek gemaakt, nationaal en internationaal, en toch is Frans Bauer hier ongekend populair. Barbara Cartland is ook populairder dan Kurt Vonnegut jr. Hedendaagse populariteit zegt niet zo veel over of iemand echt bij de top hoort. Echte toppers worden zelfs vaak pas na hun dood beroemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*