Coalitie virtueel op 29 zetels

Voor wie een beetje heeft opgelet, is dit al lang geen verrassing meer. Maar het is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen.

En alls de peilingen een beetje kloppen, hebben de coalitie plus ‘constructieven’ straks ook geen meerderheid meer in de Eerste Kamer.

Open waanlink

 1. 1

  Wat natuurlijk des te meer reden is om elkaar angstvallig en stevig vast te houden, en nieuwe TK-verkiezingen te vermijden, om zo lang mogelijk op het pluche te blijven zitten.

  Maar goed, veel van die verloren zetels gaan naar clubs als D66 (VVD afdeling onderwijs en bestuur) en de PVV (VVD afdeling NSB), en da’s toch ook geen verbetering.

 2. 3

  Mooi he, de kiezer vindt 80% procent dat de Grunnegers gecompenseerd moeten worden, en de gaswinning omlaag moet. Wie gaat dat betalen? Dezelfde kiezer. Sukkels.

 3. 5

  Je kan het beste thuisblijven, of een kleine partij stemmen, nog meer verdeeldheid, nog meer partijen nodig voor een meerderheid, nog meer onbestuurbaarheid, goed voor de status quo.

 4. 8

  @6 Zolang de enige echte lid van het partij en enige beleidsbepaler nog altijd een oud-VVD’er is die jarenlang de pluche bekleedde voor het partij is dat bullshit. Bij de PVV boeit het niet waar de kiezers vandaan komen, want ze hebben toch geen hol te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren