China voert intrusief scoresysteem voor burgers in

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - China gaat een ‘Sociaal Krediet Systeem‘ invoeren, een door big data gevoerde moloch waarin burgers een score krijgen op basis van een aantal criteria, waaronder hun gedrag (en meningen geuit) op sociale media.

Aan een goede score zijn bepaalde privileges verbonden, zoals toegang tot gewilde banen, huizen en/of leningen. Aan een slechte score, logisch genoeg, de uitsluiting daarvan.

Open artikel

Reacties (8)

#1 gbh

Eindelijk een systeem wat alle respect heeft voor privacy en dat vrij is van nepotisme. Helaas moeten wij het doen met het allesziende repressieve oog van de NSA.

#2 Gladiool

Vergeef mij dat ik dat dictaat niet helemaal gelezen heb, maar
dat wordt een groot succes en straks ook in het westen. Hoewel, in Nederland is dat belonen/straffen systeem al in volle gang, maar wel nog even de privacy en de mensenrechten afschaffen. Een aai over je bol of een schop onder je hol. De natte participatiedroom van iedere politicus. En wees eerlijk: als de Chinezen op zo’n klein stukje grond kunnen leven, dan moeten wij Nederlanders dat toch ook kunnen? Alleen nog even een vergeetputje graven om de efficiëntie te bevorderen.
Vrijwilligers gezocht, iemand?

#3 Krekel

@2:

Vergeef mij dat ik dat dictaat niet helemaal gelezen heb

Als je klikt op ‘Open waanlink’ kom je uit bij een duidend artikel van De Volkskrant.

#4 Dehnus

@2: Ach, geef het BKR een gewicht van 0.5, geef het strafblad + boetes een gewicht van 0.5 tell het bij elkaar op deel het door het maximum haalbare en dan maal 10. En Voila een mooie schaal tot 10 van hoe goed als Nederlander je wel niet bent! :).

Kunnen ze morgen al invoeren :).

#5 Bolke

Och tis een vooruitgang, vroeger werd je gewoon afgevoerd naar een heropvoedingskamp als je niet ‘voldeed’.

#6 Gladiool

@3: Ah dank. Het gebeurt nogal eens dat in de wvdd een link dezelfde is als de waanlink, dus uit pure luiheid klikte ik op de niet-waanlink.
Maar goed, na ongeveer een kwart van de niet-waanlink gelezen te hebben, meende ik ongeveer dezelfde waan te filteren als uit de waanlink. Puntje eraf voor de gemakzucht, puntje erbij voor de analyze (al zeg ik het zelf). En een puntje voor jouw erbij voor het attenderen. Zoals je ziet vliegen de punten om ons oren. Ik had niet verwacht dat het nu al zo soepel zou gaan, dus niets dan lof voor dit (nog) ondergewaadeerde systeem. Laten we over een jaartje eens kijken hoever we in de vaart der volkeren weer een stukje opgeschoven zijn naar de kapitalistische kontrole heilstaat. Maar het eerste puntje heb je alvast te pakken. ;-)

#7 Gladiool

@5: … of gewoon in de vergeetput geknikkerd.

#8 Bolke

@7: precies, dan is geen toegang hebben tot leuke baantjes toch de betere optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*