Big Brother Award 2017

De Belastingdienst, Focum en Translink zijn genomineerd voor de Big Brother Awards Expertprijs.

De uitreiking van de Big Brother Awards is op 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam tijdens een wervelende theatervoorstelling onder leiding van Oscar Kocken en Cripta Scheepers.

De Belastingdienst
Van ongeoorloofd gebruik van de gegevens van snelwegcamera’s tot het schenden van de privacy ten behoeve van “innovatie”: de Belastingdienst bleek dit jaar niet te vertrouwen. Expert Bart de Koning: “De Belastingdienst is de grootste informatiefabriek van Nederland. Vergeet de politiestaat. Welkom in de belastingstaat.“

Focum
Datahandelaars hebben heel veel macht, maar weigeren verantwoordelijkheid te nemen. Dit mogen we Focum, als grootste partij in Nederland, extra aanrekenen. Expert Dennis Broeders: “Juist omdat deze organisaties sterk op de achtergrond werken en hun aanwezigheid in Nederland nog niet zo prominent is, is een nominatie voor de Big Brother Awards tijdig en opportuun.”

Translink
Translink is verantwoordelijk voor de privacybescherming van elke met het openbaar vervoer reizende Nederlander. Door ongeoorloofd reisgegevens van studenten met DUO te delen, schoot Translink dit jaar echt tekort. Expert Bart de Koning: “Translink had niet zo makkelijk moeten strooien met gevoelige persoonsgegevens van reizigers. Ze hadden zich principieel op moeten stellen om de privacy van hun klanten te beschermen en het desnoods voor de rechter moeten laten komen.”

[persbericht Bits of Freedom]

Voor de publieksprijs zijn de genomineerden: CDA-fractieleider Sybrand Buma, het voltallige kabinet en de hele GGZ.

Open waanlink

  1. 3

    @2: Je bent denk ik niet helemaal op de hoogte (wellicht moeite met lezen?). De nominatieperiode is al voorbij en de kandidaten voor de publieksprijs zijn zoals hierboven vermeld.

  2. 4

    @3 In dat geval is het een goed ideetje om de SJW volgend jaar te nomineren voor de Big Brother Awards. Ik was inderhaast helemaal vergeten om de leden van de AFA te noemen. Die verdienen toch zeker ook wel een plekje onder de zon van George Orwell’s 1984. Of wat?
    En nu ik toch op dreef ben…Whatever you do, don’t mention Islam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren