Avondleesvoer: zijn hackers helden?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 gbh

crackers zijn criminelen, hackers niet

door taalverloedering en doordat voor de wet beiden strafbaar zijn weten veel mensen het verschil niet

#1.1 Bolke de big - Reactie op #1

Vanuit vroeger zijn crackers mensen die kopieer beveiligingen kraken cq omzeilen om zo het kopieeren en verspreiden van software en games mogelijk te maken.

Hackers zijn mensen die computer systemen kraken, vroeger waren dat veel al dezelfde groepen.

En nee hackers zijn geen helden, het zijn over het algemeen ook gewoon criminelen, misschien muv hackers die voor een maatschappelijk doel hacken maar ook daar voor geld dat een rechter bepaald of het doel de middelen heiligt en niet de hacker zelf.

#1.2 gbh - Reactie op #1.1

Een hacker zoek naar beveiligingslekken zonder persoonlijk gewin of kwade intenties en zal deze lekken doorspelen naar de maker van de software als deze daarvoor open staat. Een hacker kraakt me de intentie software veiliger te maken. White Hat

Een cracker zoekt beveiligingslekken voor persoonlijk gewin of andere kwade bedoelingen. De cr staat voor crimineel, een criminele hacker. Black Hat

#1.3 Bismarck - Reactie op #1.2

Aangezien ook dat eerste inmiddels in de meeste landen wel crimineel (strafbaar) is, zijn er in feite geen hackers meer (afgezien van de enkeling die door een bedrijf ingehuurd wordt om de beveiliging van datzelfde bedrijf met toestemming te testen).

#1.4 Bolke de big - Reactie op #1.2

Een hacker zoek naar beveiligingslekken zonder persoonlijk gewin of kwade intenties en zal deze lekken doorspelen naar de maker van de software als deze daarvoor open staat. Een hacker kraakt me de intentie software veiliger te maken. White Hat

Dat zijn geen hackers, dat zijn gewoon testers, de meeste software ontwikkel bedrijven hebben die ondertussen gewoon in dienst, dus iemand die onbezoldigt het werk doet van de mensen die er eigenlijk voor ingehuurd zijn sporen niet helemaal.

Het ‘echte’ hacken is dan ook 90% social enginering en slechts 10% daadwerkelijk ‘hacken’, een hacker zoekt namelijk geen zwakke plekken in het systeem, hij weet namelijk al waar die zitten voor dat het 10% gedeelte begint, dat vind hij namelijk uit in het social enginering gedeelte, en in die 90% worden zeer vaak diverse wetten overtreden om aan die info te komen, niet zelden geeft een hacker zich gewoon voor iemand anders uit om aan info te komen.

Veel ‘hacks’ zijn namelijk gewoon onmogelijk zonder die info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*