Alescon uitzendkrachten komen in vaste dienst

FNV en Sociaal Werkvoorzieningsbedrijf (SW) Alescon hebben een akkoord gesloten over de uitvoering van het vonnis van de rechtbank over de honderden gedupeerde medewerkers met een arbeidsbeperking.

Afgesproken is dat de werknemers alsnog alles krijgen nabetaald. Dat gaat vooral om: een eindejaarsuitkering, ziekengeld conform de cao SW, een vergoeding van de vakbondscontributie en het seniorenverlof. Tevens komen de medewerkers per 1 januari 2018 in vaste dienst bij Alescon.

Open waanlink

  1. 6

    @2: Logisch, dat achtergehouden geld is immers al in iemands zakken verdwenen. Bovendien moeten die vaste dienstverbanden alsnog geloosd worden, dus linksom of rechtsom wordt een faillissement wel geforceerd.

  2. 7

    @5: Wat bedoel je? Ik heb niemand van de PvdA gehoord over compensatie van de inleenkrachten. Alle aandacht ging naar de het Kamerlid dat de wet had overtreden. Niet naar de eigen verantwoordelijkheid voor het afknijpen van de SWV en niet naar de werknemers die daar de dupe van waren. Ze hadden ook een crowdfunding actie kunnen starten voor het aanvullen van de lonen van die mensen.

  3. 8

    @7: dacht dat je suggereerde dat er niks aan de hand was omdat het uiteindelijk goed was gekomen. verder met je eens hoor: het was weer de Grote PvdA show met de bekende (witte) koppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren