Koren op de molen van terroristen

Hoe we toch maar telkens ons uiterste best blijken te doen om terroristen in de kaart te spelen. Om te beginnen het laatste nieuws van de rechterflank: Donald Trump blijkt een sterke troef in een haatcampagne tegen het westen. Het wordt de laatste tijd gelukkig steeds vaker onderstreept dat domrechts met zijn moslimhaat en radicale moslimorganisaties elkaar versterken. Een aanslag in Parijs is goed nieuws voor haatprofeten als Trump en Wilders. En hun uitspraken zijn weer koren op de molen voor terroristen. Een betere campagne om islamitische jongeren van onze samenleving af te zonderen en te doen radicaliseren, konden ze bijna niet voeren. En bedankt.

Maar goed, zonder Trump en Wilders kunnen we het ook wel, want ondertussen staan de EU en de NAVO schaapachtig te kijken hoe onze trouwe vriend en bondgenoot Saoudi-Arabië het jaar feestelijk begint met de onthoofding van 47 zogenaamde ‘terroristen’ (lees: mensen die voor gelijke rechten en een ander regime pleiten). Citaat Hennis:

“Dat daarbij eventuele economische belangen niet worden geschaad, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Laten we het vooral niet vreemd vinden dat er mensen zijn die ‘het westen’ een dubbele moraal verwijten.

Open waanlink

 1. 1

  Inderdaad!
  Beide egotrippende haatpredikers zullen veel gestoorde/labiele mensen het laatste zetje geven.

  ***********************

  Hoorde vanmorgen dat die malloot nog steeds nummer 1 staat bij de republikeinen.

  Voordeel dat hij heeft t.o.v. het “peroxide-haatpredikertje”, is dat hij veel geld ter beschikking heeft, wat hem blijkbaar voor veel republikeinen de reputatie van slimheid oplevert.

  De mythe van zijn fantastisch ondernemerschap is ook al zo’n lachertje:
  Als hij zij erfeniscentje onaangeroerd zou hebben gelaten, zou zijn vermogen groter zijn geweest en niet zijn afgenomen ;-)

 2. 3

  Dat Saoedi-Arabië een vooraanstaande Sjiitische geestelijke executeert is niet zo vreemd, zijn immers de grootste sponsor van het Soenitische ISIS en hofleverancier van terroristen over de hele wereld. Dit is een veeg teken dat de godsdienstoorlog in Irak en Syrië zich dit jaar uit gaat breiden naar het hele midden oosten.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/protest-groeit-na-saoedische-executie-van-prominente-sjiitische-geestelijke~a4217611/

  http://www.theguardian.com/media/greenslade/2015/nov/25/saudi-arabia-white-daesh-is-the-father-of-isis-says-writer

 3. 5

  “Een aanslag in Parijs is goed nieuws voor haatprofeten als Trump en Wilders.”

  Dit heeft altijd een beetje de smaak van dat je zegt dat die mensen er blij mee zijn. Smerig.

 4. 7

  @5:

  Dit heeft altijd een beetje de smaak van dat je zegt dat die mensen er blij mee zijn. Smerig.

  @6:

  Eens met wat @Grolschje zegt.

  Ik neem aan dat jullie het daarom ook zo “smerig” vinden wanneer er van (groepen) mensen verlangd wordt dat ze ‘afstand nemen’ van IS(IS) en hun daden? …

 5. 8

  @6: ik kan me anders de vele, vele opgetogen (internationale) reacties van domrechts voor de geest halen op de moordpartij van Breivik, onder het mom dat ‘het de verdiende loon van links was’. Als er een partij blij was met de acties van Breivik… Niet zaken gaan omdraaien en de geschiedenis proberen te herschrijven. Domrechts was blij dat ‘links kreeg waar het om vroeg’.

 6. 10

  @6:

  @HvStS: “Een aanslag in Parijs is goed nieuws voor haatprofeten als Trump en Wilders.”

  Ik neem aan dat je mij bedoelde, maar waar schrijf ik dit?

  Wat je aanhaalt is van Grolschje in #5.

  Wat betreft jouw,

  Met diezelfde logica was te terreur van Breivik goed nieuws voor politiek correct links Nederland.

  Alleen gestoorden zullen dat goed nieuws vinden.
  Dat normale mensen (linkse en rechtse) beweren dat Breivik de gedachtekronkels van blonde Geert bewonderde, zegt meer over de gestoorde geest van beide personages, dan over hen, die die hun gedragingen afkeuren.

 7. 12

  “Dit heeft altijd een beetje de smaak van dat je zegt dat die mensen er blij mee zijn. Smerig.”

  It’s in the eye of the beholder. Zegt dus meer over degene die de smaak erbij krijgt dan over mij. Het oordeel deel ik overigens.

  Wat niet zegt dat het niet nog eens zo zou kunnen zijn. Maar dat is niets anders dan speculatie. Wat er natuurlijk bedoeld wordt is dat het ze electoraal de wind in de zeilen zet.

 8. 13

  Jammer dat ik het uit moet leggen, maar het gaat niet enkel om de doodstraf, ook over hoe die wordt uitgevoerd, hoe vaak die wordt uitgevoerd en om welke reden.

  Daarbij is het niet alles-of-niets, maar ik zou zeggen dat hoe meer landen onze waarden delen, hoe meer we onszelf kunnen toestaan ons daar economisch en militair afhankelijk van te maken. Ik pleit hier al jaren regelmatig voor het minder afhankelijk worden van het hele midden oosten, dus ga mij nu geen dubbele moraal verwijten.

 9. 14

  @11:
  Links wil al decennia meer afstand nemen van de foute regimes in het Midden-Oosten middels verduurzaming van de energievoorziening. Rechts daarentegen heeft aanmerkelijk minder problemen met de mensenrechtenschendingen van de overwegend rechts-conservatieve regimes daar.

 10. 15

  @14: Die zogenaamde “rechts-conservatieve regimes” in het Midden-Oosten (je doelt mede op Saoedi-Arabië) zijn alleen conservatief in de zin dat ze een totalitaire staat willen handhaven waarin geen plaats is voor dissidente meningen en de islam het hele leven regeert. Dat zijn niet bepaald de speerpunten van rechts-conservatief in Nederland.

 11. 16

  @15: Misschien niet zo extreem dat er de dood op volgt maar rechts conservatieve regeringen zijn er ook niet vies van om de vrijheden van een ander in te perken of je een dogma op te dringen zonder rationele argumenten te overwegen..

 12. 19

  @Dat is een redenering als dat iemand zegt: ook een koe is een beest, en dan zeg jij, dus een paard is ook een koe? (omdat een paard ook een beest is natuurlijk) :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren