Psychologen doen onderzoek naar alt-rechts. Uitkomsten zijn verontrustend.

Resultaten van een  onderzoek door psychologen van 447 amerikanen die zichzelf ‘alt-rechts’ noemen: Blanken worden voor 90% als  ‘menselijk gezien’, moslims, feministen en journalisten maar voor 50%. Agressief gedrag is geen probleem voor ze, en daar komen ze ook voor uit.  Vaak wordt geroepen dat het om de ‘verarmde middenklasse’ gaat; dat blijkt ook niet het geval te zijn, omdat ze niet bijzonder bang zijn voor de toestand van de economie. Ze zijn gewoon racistisch, omdat ze dat nu eenmaal een goede keuze vinden.

Niet bepaald bemoedigend. En zeker ook niet het soort mensen die je ook maar in de buurt van de wetgevende macht wilt zien.

Open waanlink

Referendum over Sleepwet

Een referendum over de ‘sleepwet’ is in de maak.

Het referendum moet het mogelijk maken de onlangs aangenomen aanpassingen op de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten ongedaan te maken.

Met deze wet wordt het vanaf 2018 mogelijk voor de inlichtingendiensten (de AIVD en de MIVD) om op grote schaal online communicatie en informatie verwerven, ook van onschuldige burgers. Daarnaast wordt het in sommige gevallen mogelijk toegang te krijgen tot databases van andere instanties. Al deze informatie kan, zelfs zonder het analyseren ervan, gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. Er mag een geheime DNA databank worden begonnen waar iedere burger in terecht kan komen. Ook mogen de geheime diensten alle geautomatiseerde apparaten hacken (bijvoorbeeld uw telefoon, computer, smart-tv en pacemaker).

In de eerste fase van de aanvrage van het referendum zijn 10.000 handtekeningen nodig. Je kunt tot 22 augustus hier tekenen.

Open waanlink