Trump is zegen voor de journalistiek

Donald Trump heeft een hekel aan journalisten en persconferenties. Dus kunnen journalisten niet meer simpelweg naar bijeenkomsten in het Witte Huis om aan nieuws te komen. Ze moeten het zoeken elders in Washington, waar hordes vijanden van Trump bereid zullen zijn informatie te lekken. Gouden tijden voor de journalistiek breken aan, stelt Politico.

Open waanlink

Eerste grote klimaatreeks: 2016 wereldwijd warmste jaar sinds start meting 1891

DATA - Eerste grote klimaatreeks: 2016 wereldwijd warmste jaar sinds start meting 1891. Vanuit Japan de eerste volledige set (landmetingen) over 2016. Daaruit blijkt dat 2016 het record gebroken heeft, maar met een kleine marge.

Overigens geven zelfs de twee controversiële reeksen gebaseerd op satellietmetingen ook een record voor 2016 aan.

Open waanlink

Asscher top nieuws in Engeland

Goh die Lodewijk Asscher toch,

Hij maakt de laatste maanden best rake opmerkingen. Over eerlijk. Een maatschappij die werkt voor iedereen, niet alleen de happy few en nu ook nog over eerlijk belasting betalen. En met dat laatste haalt hij de voorpagina van de online Guardian. Want dat raakt natuurlijk de natte droom van de conservatieven van het post Brexit Engeland. Volgens Lodewijk kan het niet zo zijn dat Engeland een neoliberaal belasting paradijs wordt aan de rand van de Eu. En hij heeft gelijk.

Tegelijkertijd lijkt het wel alsof Asscher nog nooit minister in het meest neoliberale kabinet ooit is geweest van een land dat te bestempelen valt als een neoliberaal belastingparadijs. Oh, is hij dat nog steeds?

Zoals Beugwant het in het cafe zei: “Zet even uw drankje neer en slik uw consumptie door alvorens u op deze link klikt.”

Open waanlink

OM kan niet aantonen dat bevoegdheden politie niet volstaan

Je zou zeggen: nieuwe bevoegdheden voor de politie zijn alleen bespreekbaar als de oude niet meer volstaan. Daaruit volgt ook dat het kabinet zo’n voorstel niet kan doen als zij niet ook helder kan uitleggen waarom de bestaande middelen niet meer volstaan.

Het antwoord van het Openbaar Ministerie is ontluisterend. Het Openbaar Ministerie heeft eigenlijk geen enkel document. Niets, anders dan een heel algemeen beleidsstuk.

En dat antwoord is al helemaal ontluisterend als je bedenkt dat het Openbaar Ministerie meer dan veertig weken (!) nodig had om te zeggen dat ze eigenlijk helemaal niets vastgelegd heeft.

Open waanlink