MER vliegveld Lelystad vol fouten

De Milieu Effect Rapportage waarop het besluit om vliegveld Lelystad fors uit te breiden is gebaseerd, blijkt vol fouten te zitten. De te verwachten geluidhinder wordt berekend, en die methode blijkt zo vol fouten te zitten dat b.v. 55% van de binnenkomende Boeings meer geluidsoverlast veroorzaakt dan berekend.

Zelfs de overheid – bij monde van Staatsecretaris Dijksma – heeft nu erkend dat er “onvolkomenheden” in de rapportage zitten.

Gezien de reputatie van de overheid bij de uitbreiding van Schiphol kunnen we wel stellen dat hier weer een zoveelste poging is gedaan om het vliegverkeer met list & bedrog zo vrij mogelijk baan te geven.

Dit zijn geen fouten, dit is opnieuw doelbewust de kluit belazeren.

Open waanlink

Meer dan 270 doden en 300 gewonden bij bomaanslag in Mogadishu

Inwoners van de stad spraken van de grootste explosie die ze hadden meegemaakt, en dat wil wat zeggen in Mogadishu. Tot nu toe is onduidelijk wie de aanslag heeft gepleegd.

Opvallend detail: volgens Al Jazeera kwam de aanslag precies twee dagen nadat zowel de Somalische minister van de defensie als de Commandant der Strijdkrachten zonder verdere uitleg hun post hebben neergelegd.

Open waanlink

Journaliste gedood door autobom

De Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia is vanmiddag door een autobom om het leven gekomen.

Caruana Galizia onthulde de betrokkenheid van Maltese politici Konrad Mizzi en Keith Schembri bij de Panama Papers. Ze publiceerde dat een van de betrokken bedrijven in Panama het eigendom was van Michelle Muscat, de vrouw van de Maltese premier. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er nieuwe verkiezingen kwamen. Ze werd door de Amerikaanse website Politico benoemd tot een van de 28 mensen die Europa op dit moment vormen en opschudden. 

Haar Running commentary besteedde ook vandaag nog aandacht aan het vervolg van de corruptiezaak tegen Schembri.

Open waanlink