Verplichte slimme energiemeters Nederland tegen Europese privacyregels

Verplichte slimme energiemeters Nederland schenden Europese privacyregels (Sargief)

 1. 1

  Ik had laatst eens geïnformeerd bij mijn netbeheerder.
  Uiteraard wisten zij van niets toen ik over privacy en slimme meters begon.

  Gelukkig had ik mij voorzien van plan B:
  kan ik een teruglevermeter krijgen, die is nu nog niet “slim”?
  Ja dat kan, voor 92 Euro gratis thuisbezorgd. (meters uit de jaren 50 zijn nog steeds niet afgeschreven ;-) )

  Ik overweeg dit dus maar snel even te doen, in de hoop dat de netbeheerder die dan ook 50 jaar laat hangen, voordat ze in hun oneindige wijsheid besluiten dat ik ook aan de slimme meter moet. Ik heb er geen vertrouwen in dat dit tegengehouden gaat worden.
  Zonnepanelen komen in de nabije toekomst toch wel op mijn dak, dus dan maar snel een domme teruglevermeter.

 2. 2

  Las onlangs op het tweakers forum dat mocht gebuik willen maken van die “fantastische” subsidie regeling voor zonnestroom die ze hier verzonnen hebben, je niet meer verplicht bent een nieuwe meter te laten installeren. Het mag ook mbv de ouderwetse ferraris meter.

  de brief kun je terug vinden op 24 oktober 2008.
  http://www.polderpv.nl/nieuws_overzicht.htm

 3. 3

  Ik heb al zoveel jubbelreviews gelezen over die subsidie regeling, dat ik daar niet eens naar heb geïnformeerd.
  Misschien als we, zoals in Duitsland en Spanje, voor 30 jaar garantietarieven krijgen op groene energie dat ik mij daar weer eens in ga verdiepen.

  Is het niet ook zo dat, om in aanmerking te komen voor subsidie, je alles moet laten doen door dure firma’s?