Uw bezoek staat geregistreerd

Wie dit leest, is een jaar lang bekend bij de overheid als Sargassobezoeker. Ja, jij daar! (Sargief 1, 2, 3, 4)

 1. 2

  En dat is dan een Europese richtlijn (om maar even die happy EU-ers met de smiley vol tanden te zetten).

  GD Star Rating
  loading...
 2. 3

  Ik ga mijn poging-tot-searchengine-die-nu-nog-enkel-een-crawler-is gewoon doodleuk weer aanzwengelen. Afvullen die logs!

  GD Star Rating
  loading...
 3. 5

  Hoei, nu sta ik helemaal bekend als opruier. Waarom staat er een gast met een lange regenjas beneden bij de deur? Het zou vandaag toch niet regenen?

  GD Star Rating
  loading...
 4. 6

  In het kader van dit bericht roep ik Sargasso op om een volledig functionerende kopie via SSL (HTTPS) beschikbaar te stellen zodat iedereen die dat wil ongezien kan rondkijken en posten.

  DAT we Sargasso lezen staat dan nog wel in de logs, maar in elk geval niet meer welke posts, en ook niet onze comments.

  https://sargasso.nl/ werkt wel, maar het certificaat deugt niet en de links verwijzen allemaal weer naar http.

  GD Star Rating
  loading...
 5. 7

  @Raven: We overwegen een papieren editie uit te geven af te halen op een geheime, steeds wisselende locatie. Leuker kunnen we het niet maken, wel veiliger.

  GD Star Rating
  loading...
 6. 8

  @Steeph, wel grappig maar ook jammer deze reactie. Het zou een mooi statement kunnen zijn en nog echt iets oplossen ook.

  GD Star Rating
  loading...
 7. 10

  Iemand een idee welke gegevens men PRECIES opslaat? En of dit formeel gesproken persoonsgegevens zijn? Als dat zo is, is mijn ISP volgens mij namelijk wettelijk verplicht om mij precies te verklappen wat ze wel en niet opslaan.

  GD Star Rating
  loading...
 8. 11

  Bismarck: enig idee hoe een vergelijkbaar orgaan met de EU met privacy omgaat?
  Voorts vraagt de EU 6 maanden, en wil het snertste jongtje van de klas weer dubbel zo goed doen…

  neenee, vroeger was het veel beter. Had je enkel Balkendende nu voor het zeggen. Liep je waarschijnlijk terug op klompen naar school, verplicht, en gaf de heere je wel een beurt of twee per dag.

  GD Star Rating
  loading...
 9. 12

  @zmc

  Het is niet helemaal duidelijk hoe de status precies is. Niet zo lang geleden is besloten dat een IP adres beschouwd mag worden als persoons-informatie. Dat ging volgens mij om een tap die de overheid ergens wilde laten plaatsen. Het gekke is dat (afgezien van de technische warboel die het oplevert bij dynamische of gedeelde IP-adressen) dat dan blijkbaar niet tot gevolg heeft dat een IP-adres dan onder de privacy wetgeving zou moeten vallen. Misschien weet Steeph meer?

  GD Star Rating
  loading...
 10. 13

  Marktonderzoekje:

  Vraag 1: Heeft u interesse in een beveiligde tunnel naar een proxyserver in het buitenland?
  Vraag 2: Hoeveel zou u hiervoor over hebben?
  Vraag 3: Bent u terrorist?

  GD Star Rating
  loading...
 11. 14

  @Oersoep: hoeft niet naar het buitenland, zolang het maar ergens uitkomt waar men geen “internet toegang” aanbiedt. Een tunnetlje naar een simpel servertje bij een goedkoop hostertje (i.t.t. ISP;)) in Nederland voldoet prima.

  GD Star Rating
  loading...
 12. 17

  @16: Volgens #15 wel. Ik was in de veronderstelling van niet. Iemand een linkje iemand?

  Trouwens, IPSec.

  http://en.wikipedia.org/wiki/IPsec

  Verplicht en integraal onderdeel van IPv6. Al is de overheid nog zo autoritair, de techniek achterhaalt hem wel!:P

  Maar vooralsnog heb ik het volste vertrouwen in het compleet volspammen van die logfiles met arbitraire requests. Nog steeds erg benieuwd naar wat en hoe men precies logt opdat ik mijn spamactie daarop kan afstemmen. Vooral interessant is denk ik of men cookies ook logt; daar zit hem denk ik het grootste gevaar voor onze privacy.

  GD Star Rating
  loading...
 13. 18

  Het gaat om metadata: wanneer je verbinding maakte met internet, wanneer je naar wie mailde en van wie je mail ontving, wanneer je hoelang met wie belde en waar je je op dat moment precies bevond (bij mobiel), etc.

  Het gaat niet om de inhoud van gesprekken en mails, en niet om welke websites je bezoekt en waar je reacties post.

  De bewaarplicht geldt voor telecom- en internetproviders die als zodanig bij OPTA geregistreerd staan. Dus niet voor hostertjes. Ook niet voor hotmail / gmail / yahoo etc. en ook niet voor jou als je zelf een mailserver beheert. Wie dus onbewaard wil mailen, richt zelf een servertje in. Zelf een gsm-netwerk opzetten is ingeikkelder, daar moet nog iets op bedacht worden :-)

  GD Star Rating
  loading...
 14. 20

  Kan iemand voorrekenen hoeveel tera- of petabytes dat zijn voor 1 jaar? Moet gigantisch zijn.

  GD Star Rating
  loading...
 15. 23

  Ach..krasse knarren in den haag lopen ergens achteraan..mijn Mac met Protection proxy en 128-bit filevault encrypt kost ze heel veel ruimte en tijd.

  Het is niet te doen, dat tracen. Niet dat ik iets te verbergen heb maar een beetje pesten is fijn in deze, schrijft krasse knar :)

  GD Star Rating
  loading...
 16. 24

  @ #21 MP:

  Het zijn maar de logs, niet alle data. Daarbij zijn niet alle requests van nederlanders gericht op nederlandse servers en vice versa. Dus:

  Aantal bewaarplichtige machines * (gemiddelde dagelijkse logaanwas / comprimeertechnologie) * 365

  GD Star Rating
  loading...
 17. 29

  Met alle respect, maar van de diverse servers die ik in eigen beheer heb ben ik echt geenszins voornemens logfiles langer te bewaren dan ik zelf nodig acht.
  Als die non-actie van mij dan als overtreding wordt geclassificeerd, dan steken ze het maar daar waar het donker is en smeer ik ‘m uit NL. Met al m’n servers.

  Veel veilige plaatsen zijn er niet meer op aarde, maar toch zeker nog wel een paar waar ze het slimmer doen dan hier. Fuck die debiele nederlandse meelopers en laffe slapjanussen in Den Haag. Ze WETEN dat wat ze doen en beslissen niet deugt, ze hebben het volk niet eens achter zich, en toch gaan ze ermee akkoord? Dat heet gewoon een dictatuur. Fascisme. Stel teringhonden.

  GD Star Rating
  loading...
 18. 30

  Niels schreef:
  “Het gaat niet om de inhoud van gesprekken en mails, en niet om welke websites je bezoekt en waar je reacties post.”

  Nog niet. Bedoel je. NOG niet. Hoe groot is de stap naar ook het bewaren van content? Bij veel email is de metadata vaak al groter dan de inhoud..

  GD Star Rating
  loading...
 19. 31

  tiep al tien jaar zonder ook maar enig filter of anonimiteit op het internet, nooit geen ene wanklank gehoord, zoals het hoort in Nederland.
  gewoon doen alsof je gek bent, dan wordt je niet serieus genomen.

  GD Star Rating
  loading...
 20. 32

  Ik een jaar lang bekend als Sargassobezoeker?

  Fijn, dan weten ze dus ook dat IK er al geruime tijd anders over denk en kunnen die plurken in Den Haag, of waar ze ook mogen zitten, zich nooit meer verschuilen achter “Wir haben es nicht gewüsst…”.

  GD Star Rating
  loading...