Stasi vermoordde Benno Ohnesorg

West-Berlijnse politieman die op 2 juni 1967 Duitse student Benno Ohnesorg doodschoot – en met die daad direct bijdroeg aan de radicalisering van de Duitse studentenbeweging RAF- was medewerker van de Oost-Duitse veiligheid- en inlichtingendienst, de Stasi

  1. 1

    De indruk begint zo langzamerhand te ontstaan dat de Stasi in de jaren zestig en zeventig de hele Bondsrepubliek op afstand bestuurde. Met de moord op Ohnesorg provoceerden ze de gewapende strijd van de RAF, die ook door de DDR werd ondersteund. Willy Brandt kon in 1972 Bundeskanzler blijven omdat de Stasi twee CDU-parlementsleden omkocht, zijn rechterhand Günter Guillaume was een Stasi-spion. Maar goed, al met al was het niet zo’n slecht land om te leven in die tijd, dus de Oost-Duitsers runden het heel aardig – beter dan ze de DDR regeerden in elk geval.

  2. 2

    En de maoïsten Daan Monjé en Jan Marijnissen stonden op de loonlijst van de Nederlandse Binnenlandse Veiligheidsdienst(BVD). Wanneer gaat hier de beerput eens open?

  3. 3

    Een provocateur dus. @BP; is dat waar ? De enige corroberatie die ik kan vinden is op geencommentaar in een postje van ene ‘bpbx’. Dat ben jij waarschijnlijk ook. Heb je een betere bron ?