Retro review: General Motors EV1

De EV1De EV1 was de eerste elektrisch aangedreven auto geproduceerd door General Motors in de Verenigde Staten. De wagen was alleen verkrijgbaar in de staten California en Arizona en kon alleen in leasevorm gereden worden.

De auto was een test van GM om te kijken of een elektrische auto praktisch was voor stadsgebruik. Het project heeft onder tegenstanders van de olie-industrie een bijna mythologische status gekregen. Zo zou de olie-industrie alles op alles gezet hebben om de productie van de auto tegen te gaan. General Motors zou express te weinig auto?s geproduceerd hebben, zodat er altijd een tekort was. Hoewel alle bestuurders lyrisch waren over de auto riep General Motors in 2003 alle auto?s terug en werden ze naar de woestijn gebracht en gesloopt. In de 6 jaar dat het project gelopen heeft, hebben er ongeveer 800 auto?s op de weg gereden. Op een paar studiemodellen na is er bijna geen spoor meer van de auto?s te vinden, wat natuurlijk alleen maar extra voer is voor de conspiracy fans.

Deze zomer komt er een documentaire over dit wonderbaarlijke project uit.

  1. 3

    Lof voor alle ontwikkelingen electr autos,alleen jammer dat alle andere belastingen verhoogd gaan worden als er minder brandstoffen verkocht gaan worden
    Immers 75% van de brandstoffen gaan de belasting en de belasting wil deze inkomsten niet missen .Dus veel medewerking van de regering zal er niet komen. de regeltje zullen deze ontwikkelingen bemoeilijken

  2. 4

    wie wil er vandaag de dag nog een dikke
    suv met een ouderwetse v8? veel te duur toch! in deze credit cricis tijd? geef mij maar een ev die mij maar 3cent per km kost!