Quote du Jour | Lekken

“At no time – at no time – were intelligence sources or methods discussed. And the president did not disclose any military operations that were not already publicly known.”

HR McMaster, de nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump, ontkent ten stelligste dat zijn baas geheime informatie heeft zitten delen met de Russische minister van buitenlandse zaken Lavrov. Misschien heeft McMaster gelijk. Maar niemand zou opkijken als Trump er iets uitgeflapt heeft – en zo weer een nieuwe methode gevonden om de toeschouwers verbijsterd achter te laten.

  1. 4

    Let ook hierop: “At no time – at no time – were intelligence sources or methods discussed”.

    Dat zal best, maar dat is de beschuldiging ook niet. Dat was dat er geheimen zijn gedeeld. Geen bronnen dus, en ook geen methodes. McMaster ontkent dus een beschuldiging die niet gedaan is. Bewust?

    Overigens mag de president ook gewoon staatsgeheimen delen als hij daar zin in heeft, maar het is niet iets wat je wil van je president

  2. 8

    Zolang je Trump een lul vindt is kennelijk alles geoorloofd. Zelfs een criminele organisatie als de CIA wordt je beste vriend. Niemand stelt hier vragen over hoe dit bekend is geworden, wie de president afluistert, dan wel verlinkt, wie aan zijn stoelpoten zaagt. Trump is een enge kerel, de machten die hem weg proberen te krijgen, de ‘powers that shouldn’t be’, zijn nog enger.