Quote du Jour | Denk polarisatie

‘Denk appelleert aan boosheid en gedijt bij polarisatie’

En dus stapt Sylvana Simons uit de partij van Kuzu en Öztürk. De vraag die overblijft: had ze dat niet al kunnen zien toen ze tot Denk toetrad?

 1. 3

  “Trap er niet in” was de wervende boodschap van de grootdenkers. Sylvana toont aan dat ze inderdaad een lege huls is, trapte er dus toch in en nu denkt ze een kans te maken op eigen merites?

  De eerste de beste keer dat ze straks uit naam van Artikel 1 in de media een intelligent antwoord moet geven op een netelige politieke kwestie zal blijken hoe leeg de boodschap van Simons al die tijd geweest is. Kansloos, zo’n huilie-huilie-partij.

 2. 4

  Ieder ander had het niet alleen al kunnen zien, maar had het ook daadwerkelijk al gezien. Sommigen zelfs al eerder, toen deze oplichters zich voordeden als sociaal-democraat….

  Kuzu en z’n maatje zijn van het soort nederturken die opportunistisch lid worden van n’importe welke partij, in het besef dat hun achtergrond ze een vrijwel ongeremde carrière in die partij zal bezorgen. Inmiddels laten ze hun ware aard zien: neder-islamofascisten en erdogan-lakeien.

  Dat één of ander geblondeerd kapstertje dat niet doorhad… Tja, we kunnen niet allemaal begrijpend lezen. Ze springt gewoon op de white-privilege-bandwagon, en laat zich lekker voortslepen op de zwarte volkswoede die Sunny Bergman met haar propaganda oproept.

  Soms ben ik blij dat ik nog maar een jaar of twintig hoef.

 3. 6

  @1: Het is inderdaad makkelijker om in de kamer te komen onder de vlag van een andere partij.
  Als je dan uit de partij stapt, heb je alvast:
  – een mooi inkomen
  – een wachtgeldregeling
  en, voor de ambitieuze politieke ondernemers:
  – veel meer media-aandacht als je jezelf afsplitst !

 4. 8

  De vraag die overblijft: had ze dat niet al kunnen zien toen ze tot Denk toetrad?

  Waarom? alsof je niemand het voordeel van de twijfel mag gunnen zeg.

  Soms ben ik blij dat ik nog maar een jaar of twintig hoef.

  jij niet alleen