Quote du Jour | A force for good

Quote du Jour

“Time for a new approach that says while government does not have all the answers, government can and should be a force for good. That the state exists to provide what individual people, communities and markets cannot and that we should employ the power of government for the good of the people. Time to reject the ideological templates provided by the socialist left and the libertarian right and to embrace a new centre ground in which government steps up – and not back – to act on behalf of us all.”

Theresa May ging vol op het orgel gisteren tijdens een congres van haar partij. Ze is duidelijk van plan heel lang aan de macht te blijven. De serieuze Britse kranten hadden het over weinig anders vanochtend. Ze zei ook iets over Brexit, een onderwerp dat nog altijd erg leeft aan de overkant van het water.

 1. 1

  [img]https://static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/story_large/public/thumbnails/image/2016/10/05/17/may-centre-ground-cartoon.jpg[/img]

 2. 7

  @6: Wat ik nog veel enger vind is dat ze gigantisch veel materieel op defensie willen aanschaffen, zonder het echt te kunnen betalen. Weer cadetten op school willen pushen, waardoor kinderen op jonge leeftijd al lekker in uniformpjes van het leger kunnen rondlopen en klaargestoomd gaan worden voor de externe oorlogen en al helemaal slaafs naar de VS en de NAVO staan zonder ook maar vragen durven te stellen of het wel nodig is.

  David Davis is lekker bezig. :(. NAVO is goed, maar je hoeft maar je kunt ook kritisch blijven. Maar goed hij wil gewoon jonge knappe jongens zien marcheren voor zijn neus natuurlijk ;).

  Dus cadetten (soort van May Jugend), gigantisch inkopen van militair materieel en nucleare wapens (Blitzkrieg) en nu ook al lijsten maken van “undesireables ) bij bedrijven…

  Het word nogal moeilijk om die Godwins te gaan ontwijken ;). Nogal logisch dat ze van UKIP bij de Tories willen, ze voelen zich er steeds meer thuis :P.

 3. 8

  Ze lijkt in ieder geval in woord in het vaccuum dat Labour achterlaat te stappen. Maar conservatieven “voor het volk”? Het zal mij benieuwen.

  Ze maakte overigens wel een goede grap over Boris Johnson:

 4. 13

  Definieer ‘good’. De weg naar de hel etc…

  De overheid moet betrouwbaar zijn, en in diensten en producten voorzien die anders moeilijk tot stand komen, maar die wel essentieel zijn.

 5. 14

  @12: Zucht, komt-ie met de Daily Mail…

  Wat betreft die eerste link, het gaat om precies één persoon met een t-shirt. Lees hier zijn verhaal: https://skwalker1964.wordpress.com/2016/07/27/exclusive-interview-with-the-vermin-shirt-wearer/

  Het klopt natuurlijk wel dat je op zo’n demonstratie nogal eens stupide en over-the-top spandoeken/slogans tegenkomt. Ik erger me daar trouwens ook aan. Het doet af aan de boodschap. Dat men hier werkelijk bedoelt op te oproepen tot massamoord lijkt me echter een kwaadaardige interpretatie.

  Dat Corbyn zelf oproepen tot massamoord zou aanmoedigen is gewoon een smerige leugen.