1. 1

  Grandioos gewoon. Een beetje komen klagen dat er teveel belang wordt gehecht aan geschiedenis en dan zo’n blunder maken.

 2. 2

  @1: Ach, wat maakt het toch uit wie die slag won? Het is niet alsof de uitslag tot vele duizenden extra doden heeft geleid…

 3. 3

  @2: Dat is natuurlijk lastig te zeggen. De opmars is wel flink afgeremd/vertraagd door de uitslag. En als de oorlog mede daardoor langer heeft geduurd, dan kunnen daardoor best nog veel doden zijn gevallen.

 4. 4

  Misschien doelde de PVV in hun dagboek itempje op de tweede slag om Arnhem in April ’45? :p (nee, dat denk ik zelf ook niet)

  @3: Ik neem aan dat #2 een ironische opmerking plaatste. Het is wel duidelijk dat het verliezen van de slag -en het falen van Market Garden- de uitslag zeker een halfjaar heeft uitgesteld. Met de Nederlandse hongerwinter (alleen al ~20.000 honger doden) en het Ardennenoffensief als direct resultaat.

 5. 5

  @4: Ik kan nog steeds niet de html-tag voor ironie vinden inderdaad. Ik vond #3 er overigens nog beheerst op ingaan voor iemand die dacht dat ik het meende.

 6. 7

  @6: Ik maak even van de gelegenheid om de defenitie van ironie volgens een bepaald genie te spammen. Aan BB-codes doet Sargasso al een tijdje niet meer.