PVV declareerde duizenden euro’s

KRO Reporter ontdekte dat de PVV duizenden euro’s declareerde in Brussel. Terwijl Geert Wilders zelf aangaf dat de partij ‘geen cent subsidie’ krijgt. 

Het programma KRO Reporter maakte een aflevering over declaraties van de PVV in Brussel. De uitzending staat voor vanavond gepland, maar Reporter zette de aflevering vandaag vast online. De uitzending geeft een bijzonder kijkje in de werking van de meest gesloten partij in Nederland.

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

 1. 3

  Dat de PVV een zoodje is is niets nieuws.

  Maar de reportage was onthullend over het Brusselse Hof, waar op kosten van de inwoners van de EU landen het geld rijkelijk vloeit.
  Van Baale gaf toe de toegestane 4000 euro per maand ‘bureaukosten’ te declareren.

  De terrassen tegenover het paleis van de hofhouding zijn regelmatig vol, van twaalf tot twee, en om half vijf al weer, als je, als ik me goed herinner, 1500 euro per maand daarvoor krijgt, dan kan dat ook wel.

  Dat deze hofhouding zichzelf nooit zal opheffen lijkt me duidelijk, hoewel ik me niet kan voorstellen hoe een fatsoenlijk en verstandig iemand niet van zichzelf gaat walgen bij een dergelijke uitvreterij.

  Dat deze hofhouding er dus geen been in ziet dat de ECB de euro waardeloos aan het maken is, eigelijk niets bijzonders.
  Dan verhogen we toch de EU bijdragen van de landen ?; de Franse revolutie van 1789 kwam na vier jaar van misoogsten, en steeds verhoogde belastingen.
  De revolutiestemming in Duitsland, het land wat de rekening democratisch gepresenteerd krijgt, is aan het toenemen.

  De EU werd gezien als vredestichter, ik vraag me af of het op oorlog, of burgeroorlog gaat uitdraaien.

 2. 6

  Sterker nog, dat kan jij als Nederlander ook gewoon declareren bij je zorgverzekering en die vergoeden zelfs nog meer dan de EU verzekering.
  (ik geloof dat de EU verzekering 2/3 van de kosten vergoed en de NL verzekering 100%).

 3. 8

  Dat is waar, laatst hoorde ik op radio 1 dat je zelfs naar een afkick kliniek op de antillen kunt waarbij het afkick gedeelte betaald wordt door je zorg verzekering maar je moet zelf wel je ticket betalen.

  En de politiek zich maar afvragen waarom de kosten voor de gezondheidszorg zo hard oplopen.

 4. 10

  Niet de PVV declareerde dit zorgbedrag maar die PVV’er. Dat ging naar zijn eigen portemonnee en niet naar de partijkas. Een persoonlijke declaratie is geen subsidie voor een partij.

 5. 11

  Er is ook sprake van een onderzoek in opdracht van de Haagse fractie, waar via Barry Madlener Europese subsidie voor geritseld wordt. Subsidie die daar niet voor bedoeld is.

  Bovendien is het nogal hypocriet wanneer de Europese PVV-kamerleden van de daken roepen dat de Nederlandse belastingbetaler veel te veel geld kwijt is aan Europa, om vervolgens driehonderd-nog-wat euro per dag presentiegeld te vangen – terwijl die PVV-Europarlementariërs nauwelijks wat uitvreten en nog geen deuk in een pakje boter slaan in Brussel.

 6. 12

  Hoewel de televisiedebatten langzamerhand zijn vormgegeven naar Amerikaanse maatstaven (het uit het hoofd wat hakkerig declameren van standpunten waarbij het vermijden van spreekfouten de boventoon voert) toch vreemd dat Roemer mede gezien scherpe daling in de peilingen SP hiermee Wilders nog niet van repliek heeft gediend tijdens zo’n 1-op-1 met Wilders in de televisiedebatten.

  Daar kan je namelijk fijn schaken (Ik heb het er al een paar zien doen maar dat vereist naast gedegen voorbereiding snelle omschakeling, helaas worden de vragen van tevoren vastgesteld en is ruimte om valkuilen op te werpen beperkt): maar je stelt een vraag of loodst hem naar het antwoord dat iedereen al weet, in dit geval die geldverslindende bodemloze put EU, je prikt nog even met een tussenvraagje waardoor ie losgaat en dan pats hem met die declaratie KO slaan…i.i.g. moddergooien op het gênante af zoals in the VS

  Of is dit Nederland en was Roemer gewoon te braaf.

 7. 14

  300 per dag is negen mille, dan 4000 per maand bureaukosten, en 1500 per maand voor eten en drnken.
  In totaal is dat dan bijna zestien mille per maand, belastingvrij, neem ik aan, 192.000 per jaar.
  Geen wonder dat onze ‘volksvertegenwoordigers’ zo voor de EU zijn.
  Het overschrijdt de Balkende norm ruimschoots, die is 195.000 bruto, laten we zeggen een ton netto.
  We moeten wat over hebben voor het EU geloof, dat predikte de katholieke kerk vroeger ook, het woord smulpaap getuigt er nog van.

 8. 15

  @8: Dat klinkt anders wel als een gunstige deal voor de verzekeraar (en dus voor de zorgkosten). Het lijkt mij iig. sterk dat afkicktherapie daar meer dan de helft van hier kost. Hou er rekening mee dat zorg in het buitenland bijna altijd goedkoper is, dus als de klant zo ver gebracht kan worden om zelf de reiskosten te betalen, zal de verzekeraar het niet snel afkeuren.