Politiek maakt zich druk om onze privacy

telefoonterreurIk zie u al opveren naar aanleiding van deze kop! Wordt de identificatieplicht afgeschaft? Komt het Electronisch Kinderdossier er toch niet? Worden al onze gegevens niet alvast doorgegeven aan de VS als we daarheen op vakantie gegaan? Kan de regering niet meer nagaan welke boeken we lenen in de bibliotheek? Wordt er geen database meer aangelegd van hangjongeren?

Nee, niets van dat alles. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken verlost ons van de telefoonterreur! Vanaf begin volgend jaar wordt het voor callcenters verplicht om een database te raadplegen waarin staat of mensen gediend zijn van telefoontjes of niet.

Waarom hier opeens zo bezorgd om onze privacy? Nou, uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de consumenten ongewenste telefoontjes beschouwt als een hinderlijke inbreuk op hun privacy.

Ah, hinderlijk! En daar moet dus wél wat aan gedaan worden. Al het andere hindert niet, dus is niet erg. Maar dat is natuurlijk logisch…

 1. 1

  bezopen dat de politiek zich zoregen maakt over onze pravacy en onderwijl toestaat dat controleurs bij aow ers binnen mag dringen, u weet wel die mensen die hul leven hebben gewerkt en moeten overleven van 800 euro

 2. 4

  Een reactie op NUjij van “merel”:
  “Nou ,de politiek mag zich onderdehand WEL druk maken om onze privacy want
  het is niet alleen maar die telefoonterreur. Het internetten waarbij je al je gegevens
  prijs geeft ,zodat iemand zomaar zich voor jou kan uitgeven en wat je al niet meer
  kunt bedenken, is veel gevaarlijker.”

  (…)