Mongolië Linkdump Pots

mongollinkdumpKadzjeng! ..een Mongolië Linkdump Pots zomaar op maandagmiddag, gewoon omdat het Khan! Je vraagt je af… beste Ulaanbaatar: waarom nog een nucleair pact met New Delhi afsluiten als je ook wereldleider zonneenergie kan worden? Kadzjeng! ..gewoon omdat het Khan! Je land opengooien voor buitenlandse mijnbouwbedrijven maar ondertussen ook een fonds oprichten voor de inkomsten en daarmee de levensstandaard van de bevolking opkrikken. Kadzjeng! ..gewoon omdat het Khan! Waarom economisch groeien als je ook gewoon de hele dag kan zuipen? Kadzjeng! ..gewoon omdat het Khan! Waarom gigafotos van één Mongolië als het ook twee Mongoliëen kunnen zijn? Kadzjeng! ..gewoon omdat het Khan! Waarom de langste paardenrace met een Zuid-Afrikaan als bijrijder volbrengen als je ook met een steenarend op wolven kan jagen? Kadzjeng! ..gewoon omdat het Khan!

 1. 3

  @2: Binnen-Mongolië is net als Buiten-Mongolië natuurlijk gewoon Mongolië. Je moet je niet zo door die domme staatsgrenzen laten leiden.

 2. 4

  Dank u, dank u, wellicht Confuus wellicht ook niet, ik weet het zelf ook niet meer?

  Maar iedereen moet hoe dan ook dit filmpje bekijken. Niet gelijk in de Thieme modus schieten, gewoon relaxen en beeld & geluid heel Zen tot je laten komen.

 3. 5

  @3: in principe mee eens. Maar ik vond het toch de moeite van het noemen waard, aangezien de baten van het voorgestelde “zonnepark” volledig ten goede komen aan de Chinese staat.

  Overigens ben ik drie jaar geleden in Mongolië geweest en ik kan je zeggen: weinig draagt zo intens bij aan je vrijheidsgevoel als op een bergtop staan en 50 kilometer in alle richtingen alleen wat vee een paar tenten te zien. Onbeschrijfelijk.

 4. 6

  @5: Je zou bijna denken dat de belangrijkste bedreiging van het vrijheidsgevoel bestaat uit bomen (en in ons verstedelijkte landje, beton). Maar ver kunnen kijken is idd. altijd wel tof. Vond ik tenminste ook elke keer dat ik op een alpentop stond.