KRAS | Zuivere wetenschap

Wanneer je als hoogleraar bent aangesteld aan een Nederlandse universiteit, verlies je het recht om politiek gevoelige uitspraken te doen. Dat vindt – u raadt het al – iemand van de PVV die zich gestoord heeft aan een prof (Paul Frissen) die iets lelijks over de PVV gezegd had. Nu zijn er ook rechtse proffen (wijlen Bob Smalhout comes to mind), maar die zeggen zinnige dingen, dus dan is het niet politiek gevoelig.

Dit hadden we allemaal kunnen voorkomen als we de hoogleraren lekker in hun ivoren toren hadden laten zitten. Maar nee hoor, al enkele decennia hameren we erop dat ze maatschappelijk relevante wetenschap moeten bedrijven. Als de PVV aan de macht komt, mogen we dus verwachten dat hoogleraren weer hun wereldvreemde gang mogen gaan. Degenen die het niet kunnen laten, moeten dan maar de politiek in gaan, zoals professor Pim.

 1. 3

  “Nu zijn er ook rechtse proffen … maar die zeggen zinnige dingen, dus dan is het niet politiek gevoelig”
  *kuch*Ellian*kuch*

 2. 4

  Deze gasten worden met de week gevaarlijker. Ze durven steeds meer openbare dreigementen te geven. Beertema maakt zelfs al openbare lijstjes van academici die de PVV niet bevalt. Ik mag hopen dat de rechter deze ook nog even meeneemt bij de ‘Meer of minder Marokkanen’ zaak.

 3. 5

  Het bizarre is dat Frissen zijn uitspraken helemaal niet heeft gedaan als bestuurskundige hoogleraar Prof Dr P Frissen van de Katholieke Universiteit Brabant maar consequent als de politiek-filosoof Paul Frissen.

  Wilders pleegt karaktermoord op Frissen en gaat dan nota bene het zielige slachtoffer uithangen (“kans op aanslagen vergroot”). Dit moet wel een poging van Wilders zijn om een ieder die wat intelligent te melden heeft in het maatschappelijk debat te intimideren, de mond te snoeren.

  Laffe karaktermoord. Echt iets voor Geert Wilders.

 4. 7

  @4:

  Ik mag hopen dat de rechter deze ook nog even meeneemt bij de ‘Meer of minder Marokkanen’ zaak.

  Stel je maar niet teveel voor van die rechtszaak. Wilders zal niet worden veroordeeld.

 5. 8

  @7 Ik hoop dat er een juridisch collectief opstaat die de lifeuitzending van de rechtszaak weet te verbieden onder het mom dat het buiten de Zendtijd voor Politieke Partijen valt. Oh noes, de PVV s geen partij. Hmmmm…….