KRAS | Alfamannetjes

Zoals u allicht al heeft meegekregen rommelt het in de Turkse AK Partij. Nadat de laatste van de ‘ho ho, rustig aan’ mannen, Ahmet Davutoğlu, eruit gewerkt was, bleven er twee alfamannetjes over en die begonnen elkaar te bijten, nadat ze eerst jarenlang hadden lopen knuffelen om het land naar hun hand te zetten. Dat er een shoot out ging komen, stond vast, de vraag was alleen hoe en waar.

Enfin, die shoot out heeft Nederland bereikt in de vorm van schoolpleinruzies en lijsten van mensen en winkels met wie je geen vriendjes meer mag zijn. De regering protesteert over inmenging van buitenaf, maar zou zich beter als bovenmeester kunnen opstellen. De Nederlandse achterban van het bovenliggende alfamannetje in Turkije vormt de kleuterklas van de roedel.

 1. 1

  Opvallend dat er niet gereageerd wordt op dit topic. Ik doe dat wel.
  Wat er nu in NL gebeurt, openlijke knokpartijen tussen Turken (zie oa vorige week de drukke winkelstraat Lijnbaan in Rotterdam) is het gevolg van 50 jaar ongebreidelde import van tribale en islamitische figuren, gevolgd door van overheidswege bevorderde segregatie.
  Er is al door velen voor gewaarschuwd, maar dat was altijd racistisch, discriminerend etc. Integreren was in bepaalde kringen een besmet begrip en assimileren helemaal. Want ja, weet je wie dat ook wilde ? Nou dan !

  Toch was het beter geweest als men de Turkse GASTarbeiders eind ajren 70 met zachte hand terug naar Toerkije gestuurd had, zoals oorspronkelijk de bedoeling (geldt ook voor alle overige niet-westerse allochtonen die daarna kwamen). Dan zag ons land er nu heel wat beter uit en had Opsporing Verzocht hooguit 1x per maand een korte aflevering én was de kans dat je bij het winkelen in de grote steden tussen een roedel opgefokte primitieve figuren belandt, vrijwel afwezig.

 2. 2

  @1: Denk je niet, dat het wat meer voor de hand ligt dat het allemaal het gevolg is van een vrij recente gepleeegde coup ? Immers, de problemen zijn vlak na die coup ontstaan, ze waren eigenlijk afwezig gedurende de 50 jaar uit jouw verklaring …

 3. 3

  @2: Dat is maar zeer de vraag. De coupe legt alleen bloot wat er al 50 jaar is : segregatie. Als de integratie geslaagd was zou het geen enkele Nederturk iets kunnen schelen wat er in Turkije gebeurt. Vergeet niet dat het veelal derde generatie Turken zijn die hier wonen. Het is een zeer slecht teken dat een coupe vooral onder die groep zoveel tumult kan veroorzaken

  Hetzelfde zag je een paar maanden geleden toen de sultan van Marokko hier op bezoek was. Ook daarvoor liepen hele Marokkaanse volksstammen uit, alsof het hún vorst was. Dat is het echter niet en ook dat was een teken van mislukte integratie.

 4. 4

  @3: Ik denk dat je je lelijk vergist. Zelfs heel goed geintegreerde Turken laten zich meespelen door de agitprop. Bedenk je wel, vrijwel iedere Turk die hier woont heeft daar nog familie zitten. Voor ons Nederlanders is het makkelijk om er van een afstand een oordeel over te vellen, maar als je er persoonlijk bij betrokken bent is het heel anders.

 5. 5

  @4: Toch is het een bewijs van mislukte integratie. Er trokken talloze Nederlanders naar de USA, Canada en Australië. Die waren al heel snel niet meer betrokken bij wat er in NL gebeurde, ook al hadden ze nog familie hier.
  Dat je nog interesse in je vaderland hebt, lijkt me redelijk, maar dat is iets heel anders dan hier de boel op stelten zetten over iets wat gebeurt in een land waar je niet eens geboren bent en waar alleen nog verre familie van je woont.
  Vergeet niet dat het hier om 3e en zelfs 4e generatie Turken gaat, die hier geboren zijn, opgegroeid, naar school gegaan. En die dus niets met NL hebben, want met NL vlaggen zie ik ze niet zwaaien.

 6. 6

  @5
  Ach, hadden we maar de raad opgevolgd in het rapport “Etnische Minderheden” van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid van de linkse tuinkabouter Penninx. Helaas, dat gebeurde niet en we hadden het CDA en de VVD die niet alleen gezinshereniging toestonden, maar ook de aankomende problemen niet onderkenden. Bedankt CDA, bedankt VVD.

  Ter herhaling: de citaten van de linkse WRR, van de linkse tuinkabouter Penninx:

  Naar het oordeel van de Raad is een verscherping van het restrictief migratiebeleid gewenst.

  Tenslotte is ook de verhoging van de aantrekkelijkheid om in het land van herkomst te blijven, dan wel daarnaar terug keren, van belang.

  De bevordering van gelijkwaardige deelneming van de aanwezige etnische minderheden in onze samenleving vergt grote en kostbare inspanningen. Grote nieuwe immigrantenstromen zouden deze tot onoverzienbare proporties doen uitgroeien.

  Dit is gewoon weer een herhaling van zetten, andre, steeds weer verander je je naam, maar blijf je dezelfde onzin spuien. Het is allemaal de schuld van links. ‘Politieke correctheid’, ‘cultureel marxisme’ en meer van dat soort extreem alt-rechts geneuzel.

 7. 7

  @1

  Wat heb jij als Nederlander er voor last van dat Turken zich duidelijk als etnische groep profileren? De enigen die er daadwerkelijk last van hebben zijn de goedwillende Turken. Want dat Turken de afgelopen tijd er niet populairder op zijn geworden lijkt mij duidelijk. Daar heb je als goedwillende Turk last van als je gaat solliciteren. Een werkgever wil geen ruzie op de werkvloer tussen AKP aanhangers en Gülen aanhangers.

  Voor de goedwillende Turken is er maar een optie: zoveel mogelijk ontturken. En dan is het probleem ook weer opgelost.

 8. 8

  @5: Emigranten naar landen als Canada of de VS stichtten vaak vrij Nederlandse gemeenschappen, waar ze wel degelijk vast blijven houden aan oude tradities. Dat wordt over het algemeen niet als bewijs voor segregatie gezien.

  Het probleem van zo’n coup is, dat het plotseling voor iedereen gevaarlijk is. Misschien is het verre familie van je, maar als je gebeld wordt en er wort gezegd dat ze worden gearresteerd, omdat jij je kind naar een Gulenschool stuurt, dan denk ik wel dat je iets zult gaan doen. Als je kijkt naar de enorme hoeveelheid arrestaties en ontslagen, dan is dat precies wat Erdogan doet: iedereen waarvan ze ook maar een vermoeden hebben dat hij links heeft met Gulen oppakken. Een soort McCarthy-achtig proces, zeg maar. Daar kan je je niet zomaar aan onttrekken, want dat kan je familie wel degelijk in forse problemen brengen. Even voor de duidelijkheid, daarmee keur ik het niet goed, maar ik denk dat het veel te makkelijk is om het allemaal aan segregatie te wijden.

 9. 9

  @7: Wat ik er voor last van heb ? Je zou vorige week maar op de Lijnbaan in Rotterdam aan het winkelen zijn geweest en in de tribale vechtpartij van een stel Anatolische heethoofden zijn beland !
  Bovendien is het zeer kwalijk dat er een steeds grotere groep inwoners in dit land woont, die wel een NL paspoort hebben, maar geen Nederlanders zijn en ook niet willen worden.
  En daarmee de zelfde chaos als in hun vaderland hier komen creëren. Mag ik daar terecht niet op zitten te wachten ?

 10. 10

  @8: Die emigranten zijn wél volwaardige Canadezen etc. Hun hart ligt bij hun nieuwe vaderland. Die gaan niet de straat op als hier in NL weer eens iets gebeurt en onderschrijven 100 % de normen en waarden van hun nieuwe land.
  Ik heb nog nooit mensen de straat op zien gaan in Canada of Australië als in Nederland een politieke controverse is. Of na de moord op Pim Fortuyn. Hooguit volgt men dat nieuws met verhoogde interesse (en zelfs dát vaak al niet meer !) maar dat is het dan wel. Inderdaad dus geen bewijs van segregatie, want er is daar geen segregatie.

  Wat die Gulenscholen betreft : dit alles toont weer eens keihard aan dat islamscholen dicht moeten. Ze werken segregatie en afkeer van onze samenleving keihard in de hand. Dicht dus. Wil je toch naar zo’n school ? Enkele reis Turkije (of welk land dan ook).

  Het wordt hier een beetje gereduceerd tot ongerustheid over (verre) familieleden in Turkije, maar het gaat veel verder : het toont aan dat zelfs 3e en 4e generatie Turken in Nederland nog steeds in de eerste plaats Turken zijn en geen Nederlanders. Daar kun je luchtig over doen, maar het is veel ernstiger dan je denkt. Het zal op termijn leiden tot een parallelle samenleving van mensen die hier wel wonen en gebruik maken van onze voorzieningen, maar niets met onze samenleving hebben en altijd een vooruitgeschoven post van het vaderland van hun voorouders blijven.

 11. 11

  @9: Maar ja, vechtpartijen en demonstraties komen wel meer voor. Sterker nog, tot nu waren Turken hier eigenlijk nooit bij betrokken. Je bent dus een beetje onzin aan het spuien hier. Probeer het nog eens: Wat voor last heb jij precies van Nederlanders met een Turkse achtergrond ?

 12. 12

  @10: Wil je hier beweren, dat Nederlanders met een Turkse achtergrond geen volwaardige Nederlanders zijn ?

  Ik heb je argumenten gegeven, waarom zorgen voor familieleden wel degelijk belangrijk zijn hier. Kennelijk ben je het niet eens met mijn argumenten, maar waarom kom je dan niet gewoon met tegenargumenten ? Op deze manier lijk je een dom blaataapje. Best jammer, want het is iets waar een interressante discussie over te voeren valt.

 13. 13

  @11: Er valt niet veel opnieuw te proberen. Alles wat ik zei blijft overeind, ondanks jouw neerbuigende reactie.
  Maar goed, vooruit dan maar. Ik had altijd de indruk dat Turken tot de best geïntegreerde groepen behoorden, althans onder de islamitische allochtonen. Het klopt dat er weinig problemen mee waren. Het feit evenwel dat de opkomst van een nieuwe Hitler in Turkije genoeg is om hier enorme spanningen tussen Turken onderling bloot te leggen én tot ernstige ongeregeldheden, bedreigingen etc te leiden, toont aan dat ik mij in het verleden vergist heb.
  De integratie en assimilatie van Turken in Nederland is in het geheel niet goed verlopen. Ze zijn zelfs na 3 generaties door de eerste de beste dictator in Turkije op te zwepen en tot geweld aan te zetten en blijken nog steeds zeer ongezond verbonden met het vaderland van hun voorouders.

  De last die ik daar van heb, legde ik je eerder uit. Dat jij dat niet snapt is niet mijn probleem. Ik wil aan mijn nakomelingen geen land achterlaten dat de achterlijke stammenstrijd uit landen waar de middeleeuwen nog heersen, heeft geïmporteerd met alle gevolgen van dien. Bovendien wil ik niet dat dictator Erdogan invloed heeft op grote groepen mensen die hier leven, wonen en zelfs vaak geboren zijn. Op zijn zachtst gezegd is dat ongewenst en geenszins een verrijking !

 14. 14

  @13: Het enige dat je doet is iets herhalen, waarvan ik al heb laten zien dat het onzin is …

  In ieder geval, waar jij dus last van hebt is het idee, dat een demonstratie op de Lijnbaan wel eens uit de hand kan lopen ? Tenminste, dat is wat je zei, dus dat is wat ik ervan heb begrepen.

 15. 15

  @13: De integratie en assimilatie van Turken in Nederland is in het geheel niet goed verlopen. Ze zijn zelfs na 3 generaties door de eerste de beste dictator in Turkije op te zwepen en tot geweld aan te zetten en blijken nog steeds zeer ongezond verbonden met het vaderland van hun voorouders.

  Tjonge, over ongezonde binding gesproken. Die begint aan de moederborst, en laat zich niet substitueren door een binding aan te gaan met je natie.