1. 4

  Wat betreft dat pi-gebeuren – het lijkt hier ook een mode te worden om pi nerdig en dus leuk te vinden – pi is niet magisch, metafysisch, grappig of wat dan ook. Al die dwazen die gek gaan doen zodra het over pi gaat staan buiten de wereld. Waarom niet e, L of een ander transcendent getal? Waarom er iets bijzonders van maken?

  Doe dan echt irrationeel en duik zonder luchtfles pi kilometer naar de diepte, loop zonder te drinken pi kilometer op een spijkerbed of toon aan dat een kogel van pi cm diameter door je kop even dodelijk is als een andere kogel.

  En muzikaal is de hier getoonde toch aanzienlijk beter en intelligenter dan de door Volente aangedragen kinderversie. Mooi is maar betrekkelijk @Dimitri net als metafysica en magie.

  NB: Wanneer komt er eens een pagina met uitleg van alle toegestane bb en html codes?

 2. 5

  Laten ze om te beginnen pi eens uitspreken als pee in plaats van pie. Stelletje taart-nerds. Piecraft FTW!

  Interessanter dan de muziek is de keuze hoe de cijfertjes om te zetten naar muzikale symbolen of akoestische waarden. Daar zit de werkelijke creativiteit in.

  Te flauw is om 3,14159.. direct te vertalen naar toonhoogte in Herz, bovendien is een toon van 3,14Hz te laag voor onze oren. Dat zou dan dus 3,14kHz of 3141,59Hz moeten worden. Je zou ook kunnen kiezen voor een tempo van 3,14 BPM. Erg aantrekkelijk voor psychiaters, al die horden gekgeworden dirigenten.

  Praktischer is het om de cijfers te vertalen naar maatsoorten, het aantal tellen in een maat of het aantal tellen per akkoord. Er moet dan wel iets worden bedacht voor de 1 en de 0.

  Dit meisje koos ervoor om de cijfers om te zetten naar zeg maar pianotonen. Dat levert een probleem op omdat er slechts 10 cijfers zijn tegen 12 tonen. En tel je de tonen van 0 tot 11 of van 1 tot 12? Om niet opgesloten te zitten binnen een oktaaf zul je groepjes cijfers moeten combineren tot aparte getallen zodat je over alle oktaven heen kunt tellen.

 3. 6

  Omgekeerd kun je ook symfonieën van Bach parsen naar rationale getallen. Zulke getallen hebben dan net zoveel esthetische waarde als dit *ahem* prachtlied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren