Henk en Ingrid: het project


Voor iedereen bij wie de Hans van Duijn zomerserie in het verkeerde keelgat schiet: plaats uw eigen Henk en Ingrid tekst op henkeningrid.org. Onder het mom van ‘de gewone man kan niet hard genoeg aangepakt worden’ kunt u hier al uw hogeropgeleide humor kwijt. Wakkerpedia op stickerformaat. Leuke bijkomstigheid: misschien duikt uw überludieke tekst wel op in de openbare (gesubsidieerde) ruimte?

 1. 1

  De eigenaar staat wel met naam en toenaam in de WhoIs. Ik weet niet of dat nou zo slim is. Wel eerlijk.
  En goeie marketing. Is dit nou guerrilla of terreur marketing?

 2. 3

  Meh…

  Ik wacht op een http://www.jan-jaap-en-eline.nl site waar de gebruiker leuke one-liners kan schrijven in de trant zoals de Jan-Jaaps en Elines van dit land het zouden uitdrukken, zeg maar het “tegenovergestelde” stel: nog nooit een dag hard gewerkt, welgestelde ouders, academisch baantje in de schoot geworpen, waarschijnlijk sociologie of “kunstacademie/toneelschool” Kampen gedaan, teveel geld maar toch doen alsof je “socialist” bent (zogenaamde salon-socialisten), Greenpeace en Amnesty International donateurs, lezers van Vrij Nederland en Trouw en verwoedt (met dt) goedpraters van alles wat nou eenmaal goedgepraat moet worden.

  Zeg maar de standaard Sargasso lezers- en reageerdersstam. Net niet echte elite, maar wel de kapsones.

 3. 5

  Wazzaab Wasabi!

  Hoeist nou, jongen.

  Werk je nog steeds bij de sociale dienst nadat die carriere als kunstenaar na de academie in Vlissingen mislukt was?

  Nog even geduld jongen, over een paar uurtjes is het weer donker, dan mag je weer wat eten. Ik begrijp heel goed dat dat slappe gevoel waar je nu nog onder lijdt je dit soort hersenspinsels doet spuwen, maar denk aan je hart!

 4. 8

  @Wasabi; ‘TisMeWat’ schetst een karikatuur van ‘de linksmens’. Dan kun je je aangevallen voelen, of je kunt zien dat hij de karikatuur van de PVV-mens spiegelt.

  Net zo goed als Jan-Jaap & Eline niet samenvallen met de karikatuur die ‘TisMeWat’ van hen maakt, zo valt Henk & Ingrid niet samen met de karikatuur die wij van hen scheppen.

  Academische baantjes worden je niet in de schoot geworpen; de meeste Jan-Jaaps en Eline’s komen uit middenstandsgezinnen. Overigens omgekeerd: Laurence Stassen, is die niet afkomstig uit een patriciërsfamilie?

 5. 12

  Dan vindt ik die van de ‘grachtengordel’ die niet weet wat je ‘drie-hoog-achter’ kan meemaken steekhoudender.

  Als je alleen als professional in de achterstandswijk, corrigeer: krachtwijk, komt. Of als je als beleidsambtenaar in het mooie dorpje buiten de stad woont. En blij bent als je vijf uur weer in de trein naar huis zit.

  Dan zijn de maatschappelijke cijfertjes wellicht wel mooi, maar het gevoel wat dat meebrengt bij de omwonenden, is toch vaak niet in cijfers te pakken. (Veiligheidsgevoel gestegen van 57% naar 63% in wijk R, bemoedigend knikken de wethouder en zijn ambtenaren elkaar toe)

 6. 13

  Kijk, al ben ik het normaalgesproken op een helemaal punten helemaal niet met hem eens, die Prediker begrijpt het tenminste een beetje.

  Wasabi daarentegen denkt dat hij een alleenrecht heeft op anderen afzeiken, maar o-wee als dit geretourneerd wordt. Wat denk je, Wasabi, zou zo’n opmerking van je zoals in @6 in aanmerking komen voor “haatzaaien” en censuur, zoals je het zelf zo graag wilt als het van de andere kant komt?

 7. 14

  Hè?

  Ik dacht dat die ook allang weer vervangen was joh ik ben namelijk dol op spelletjes waarbij je alleen je hoofd moet gebruiken hmm eerst had je François Boulangé die ik er altijd van verdacht voor de uitzending coke te hebben gesnoven omdat ie zo met opengesperde ogen de camera inkeek weetjewel maar dat ken ook aan die jampotbril gelegen hebben daarna die magere gratenbaal Nance niet Nuance dus maar dit zal wel typische “Henk & Ingrid- humor” zijn en als dit geen contradictio in terminis was geweest zou ik er vast smakelijk om hebben gelachen maar ik heb nou eenmaal moeite met humor die niet de mijne is nu echter staat er toch écht iemand met 1 been te lingoën dacht ik hoor althans en niet dat het verder uitmaakt met 1 been zo erg als het lijkt is dat nou ook weer niet als ze achter haar desk vandaan richting ballenbak strompelt waarbij ik er gelijk aan zou willen toevoegen nu ik toch dat dit geen ik herhaal GEEN sneer is naar de gehandicapte medenmensch want ze heeft best een paar stel puike jetses hangen dus ik bedoel maar kom hoe heet ze?

 8. 17

  Ah, daar istieweer, het bekende morele opgeheven vingertje.

  Kennen, kunnen, gekunstelt.

  Wasabi, zelfreflectie is niet hetzelfde als zelfbevlekking.

  Je moet nog heel veel leren.

 9. 18

  Een beetje van het domme-blondje gehalte, maar leuke one-liners zijn nou eenmaal moeilijk.

  Wel een beetje wrang omdat dit soort generaliseren (=een grote groep mensen in de nederlansche samenleving een negatieve eigenschap toedichten ten behoeve van het eigen politiek gewin) hetzelfde is wat Wilders doet, maar dan met een andere groep.

  “Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience”, maar dan andersom ofzo ?

 10. 20

  Treurig, dat afzeiken, jijbekken en lullig doen, van welke kant het ook komt.

  Het zal wel ergens diep in onze genen zitten; die behoefte om je zelf als maatgevend te zien en de wens om met gelijkgestemden gezellig te gaan zitten gniffelen over hoe dom en kansloos ‘de anderen’ wel niet zijn.

  Echt lachen dus zo’n ‘Henk en Ingrid: het project’ – gaat ook ongelofelijk veel bijdragen aan wederzijds begrip, denk ik. Al is dat begrip vanzelfsprekend iets waarvoor je juist bij die anderen moet zijn, nietwaar?

 11. 22

  @20; Kom, kom. Zo kwaad is ’t allemaal niet bedoeld. Ja, er wordt de spot gedreven met ‘Henk & Ingrid’, maar wie zich daarin herkent mag zich aangesproken voelen en ik vind de spot nog behoorlijk mild in vergelijking met wat Wilders allemaal uitbraakt over moslims en Martin Bosma over linksmensen.

  Kijk, wie wil polariseren moet niet huilie-huilie gaan doen dat hij op zeker moment zelf aan de beurt is. Wie kaatst, moet de bal verwachten.

 12. 23

  @Habay (20): Ik had het niet beter kunnen zeggen! Elk redelijk denkend mens kan tot geen andere conslusie komen. Zielig gewoon!

 13. 25

  Zo’n schijnheilige Steeph…zou die nou eindelijke eens het lef hebben om zo’n teringschoft, zo’n Hitler, zo’n klootzak en smerige teringlijder als Prediker zijn ontslag te geven? Of is-ie zodanig hypocriet dat hij zelf mooi weer speeelt, maar intussen wel de stiekeme, doorgedraaide en haatzaaiende lul Prediker alle ruimte geeft om zijn gore kots over ons uit te storten?

 14. 26

  Zeg Andersøn, bij Wodan, wat is dat nu weer voor schuttingcultuur? Je bent hier godverdomme niet in Noorwegen. Overigens is het zeer eenvoudig om van Prediker af te komen. Zoek gewoon een ander blog en vind daar zaken die je niet zinnen en houdoe.

 15. 28

  @25 de schattingen van het aantal webpagina’s wereldwijd lopen van 20 miljard tot 60 miljard. Toch kies je deze pagina om “gore kots” over je heen te krijgen. Als je het hier niet bevalt dan kun je toch kiezen uit die andere 60 miljard. Ik vind je act weinig overtuigend.

 16. 29

  @20
  “…gaat ook ongelofelijk veel bijdragen aan wederzijds begrip, denk ik.”

  Ook Wilders en Bosma hebben humor. Alleen Henk en Ingrid bestaan niet. Dus die hebben er geen moeite mee.

 17. 30

  Het zou zo maar kunnen dat Henk een verzinsel van de redactie is. The Stig van Sargasso. Misschien is het eerste artikel over Sargasso’s Stig al in de maak.

  Weest allen waakzaam! Men wordt gekloot van alle kanten!

 18. 31

  Iedereen weet hoe moeilijk Henk en Igrid het hebben. Daarom stemmen ze tenslotte op Wilders, want anders zou je dat wel uit je hoofd laten. Om daar dan ook nog de spot mee te drijven, dat vind ik min.

 19. 34

  Hogeropgeleide humor…

  Er is een groot verschil tussen hoog opgeleid zijn en wijs zijn blijkbaar.

  Dit Henk en Ingrid project laat voor mij vooral de domheid van een ‘hogeropgeleide’ zien. Doet me eerder denken aan een zandbak waar kleutertjes elkaar uitsluiten.. Jij mag niet met mijn schepje spelen, want mijn vader is politie!

  “Haha, nu ook op twitter”. Onwijs leuk joh! Ik heb nog nooit zo hard gelachen. Lekker de spot drijven met anderen zal Nederland zeker wel redden!
  Het gevolg zal zijn dat Henk en Ingrid zich nog minder begrepen voelen en nog eerder op een partij als de PVV stemmen.

  Van een hogeropgeleide verwacht ik toch wel wat meer inzicht.

 20. 35

  Vrouwen werdon in oorlogssituaties altijd verkracht als machtsmiddel . Het aantal trauma s wat daarmee wordt opgelopen is ( on)herstelbaar vernietigend voor vrouwenlevens en de invloed op toekomstige levens.Voor een humanere samenleving zijn deze gelden onmisbaar. Maar typisch zijn het weer de mannen die deze beslissing nemen.

 21. 36

  Eheeeeeee, roecnusc si mie mi-a trecut prin minte sa fortez usa securitatii ca sa am putere sa ajut oamenii, dar nu am stiut cum sa fac. N-am avut unelte. Am insa mintea destul de ascutita, pana mor poate reusesc sa gasesc cifrul. Nu sunt insa sigura ca dupa ce voi trece pragul nu ma va apuca ameteala. Betia puterii. Sincer, imi doresc din tot sufletul sa pot avea macar o farama de putere ca sa pot ajuta oamenii buni care azi sunt umbriti de oamenilor rai.