Die Eerste Kamer toch…

Een uiterst krappe meerderheid in de Eerste Kamer stemde tegen de wet Stroom. Die Eerste Kamer toch…

Had minister Kamp het wetsvoorstel terug moeten trekken omdat vooraf al bekend was dat er onvoldoende steun in de Eerste Kamer was? Twee keer eerder vond het kabinet dat wel verstandiger.

Eveneens twee keer eerder werd in de Eerste Kamer een wetsvoorstel weggestemd.

Zo gevaarlijk zijn de senatoren nu ook weer niet voor dit kabinet.

 

 1. 1

  Is dit het nivo van Sargasso tegenwoordig? Een flutstukkie van een paar regels waarin iets staat wat we op elke nieuwssite kunnen lezen?

 2. 2

  @1: Je kan natuurlijk zelf ook verdieping aanbrengen in een reactie. Zelf bleef ik bij de NOS wel met wat vraagtekens zitten. Blijkbaar zat het motief bij de meeste EK-leden in de nationalisatie van het stroomnetwerk, maar ik las bij diezelfde NOS dat dat ook al in eerdere wetgeving geregeld was. Enerzijds vraag ik me dan af waarom de minister het nog eens in nieuwe wetgeving heeft gezet en anderzijds waarom dat dan nog het motief voor een tegenstem kan zijn.

 3. 4

  Wat ik van STROOM begreep was dat het niet zo zeer een nieuw wetje was om iets te repareren, maar dat het een volledige nieuwe wet was die alles qua energie zou regelen in Nederland. Vandaar dat het er weer opnieuw instaat.

 4. 5

  De Eerste Kamer heeft uiteraard het volste recht om wetten die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen alsnog af te wijzen. Dit gebeurt niet zo heel vaak. Misschien zou het verstandig zijn als de Eerste Kamer vaker iets afwijst. Als ze te veel goedkeurt krijg je de indruk dat ze redelijk overbodig is. Maar misschien zou je de Senaat op een heel andere wijze moeten samenstellen. Misschien zou je een systeem kunnen uitwerken waardoor meer via verdienste geselecteerd wordt en hiermee een minder politiek orgaan ontstaat dat meer kijkt naar de kwaliteit van wetgeving.

 5. 10

  @8: Over het algemeen negeer ik je reacties vanwege lage relevantie, gebrekkige inhoud en verkeerd spatiegebruik, maar nu ga je wel extreem off topic. Kon je echt geen beter topic vinden voor je losse kreet?