Closing Time | Silver Convention

Silver Convention was Duitse discoformatie, die kortstondig succes kende halverwege de jaren zeventig. Beluister bovenstaand nummer en u weet waarom: klinkt lekker, maar origineel is het niet. Wel goed voor een nummer 1 hit in de Verenigde Staten, overigens.

 1. 4

  @3: Wat overigens goed laat zien dat het onmogelijk is om tot je 70e kleuterjuf te zijn. Hetgeen de discussie over de pensioenleeftijd op 70 direct naar de prullenbak verwijst: pensioen op je 60e is redelijk. Nog los van de plekken, die oudere juffen bezet houden voor de jongere, keel je met die oude juffen elke vorm van bewegingsexpressie van de jeugd. En blijkbaar was dat proces in Duitsland al eerder in gang gezet.

  Het argument aangaande pensioenleeftijd is voor alle beroepen te voeren trouwens. Zeker dat van zangeressen met bovenstaand filmpje als argument.

  Ik hoor u roepen: OFFTOPIC! Maar dat is niet zo want een topic als het onderhavige in de dagsluiting vraagt om expansie. Dit soort uitingen heeft betekenis. Maar die moet dan wel expliciet gemaakt worden.

  Dank @Henk voor de duiding van de dieperliggende betekenis: pensioenleeftijd naar 60 (of eerder).

  Overigens @Beugwant: ik vraag me overigens af wat Anne Teresa zou vinden van jouw – overigens door mij grappig gevonden – associatie.

  /koffie