Closing Time | Orbital

Uit de oude doos: The Box van Orbital. Beetje repetitief, maar wel een intrigerende clip met een jonge Tilda Swinton in de hoofdrol. Dit is overigens een extract. Het originele nummer duurt ruim een half uur.

 1. 2

  Je mag het de oude doos noemen, maar het is tot nu toe wel ongeveer het modernste wat er in deze rubriek stond. Hoewel… Als je goed luistert lijkt het eigenlijk sprekend op wat Tangerine Dream eind jaren 70, begin jaren 80 al deed.

 2. 6

  We kunnen Neu en Can niet alleen als inspirators voor de latere electronic scene beschouwen, je kunt hun invloed ook terugvinden bij bv P.I.L.(Rotten heeft goed naar Hallogallo geluisterd,heeft ie ook gezegd)en Parquet Courts.

 3. 7

  In 2001 werd Orbital op Pinkpop op het allerlaatste moment afgelast. (en vervangen door “Nederlands gitaartrots Johan” (%*&%). Dat was het eerste wat we op de tegenwoordig ouderwetse LED-borden lazen toen we het festivalterrein op liepen. We hebben toen gauw een hamburger gehaald, zijn terug naar de camping gegaan en zijn daar 3 dagen niet af geweest.

  Achteraf gezien wellicht niet de meest effectieve tijdsbesteding, maar dat dat kind van Paul Hartnoll niet even kon wachten #*(%&#% GRRRR :pp

 4. 8

  @6: PIL is echt waanzinnig, dat Johnny Rotten ook van elektronische muziek houdt is bij @3 Leftfield – Open Up te zien en te horen.

  Nog eentje van Joy Division:

 5. 9

  I’m going over to the other side
  I’m happy to have and not to have not
  Big business is very wise
  I’m inside free enterprise