Closing Time | Manian

Ergens in de reacties kwam vorige week het verwijt voorbij dat Sargasso kunstzinnige muziekjes zou plaatsen. Daarom (en gewoon omdat het kan) op deze vrijdag een volstrekt plat werkje van de Duitse dj Manian. Met een even plat, maar wel grappig clipje, vooral dankzij een zangeres die zichzelf niet al te serieus neemt.

 1. 1

  Hmmm. Ik had zelf juist het tegenovergestelde bezwaar en had vaker juist het gevoel te hebben naar iets mainstreams te kijken. Ook niet verkeerd, want ik ken en er nauwelijks iets van, maar obscure art-music ben ik nog maar nauwelijks tegengekomen.

  Dit, bijvoorbeeld, is toch “gewoon” house? Dan zie ik als ironische dikke knipoog liever Die Antwoord.

  Ah well. It’s music…

  Ten bewijs dat dansbaarheid ook met echte instrumenten tot stand gebracht kan worden.

 2. 8

  Dank voor bovenstaande feedback. Het lastige van bijvoorbeeld Die Antwoord is dat het inderdaad meer fringe is, maar wel zo’n beetje bekend. Als je van fringe houdt, weet je ook wel waar het te vinden is, daar heb je Sargasso niet voor nodig.

  Vandaar dat ik vooral mik op relatief toegankelijke muziek, met een grote variatie in stijl en herkomst. Ik vind het belangrijker dat je denkt ‘goh dat kende ik niet’ dan ‘goh wat een leuke muziek’.

  Maar ik zal proberen er rekening mee te houden en tips zijn altijd welkom.

 3. 9

  @8
  Het ging me meer om de ironie van Die Antwoord. Maar iets “moeilijker” muziek mag best, Christian. Of, zat ik gisteren te denken, doe eens iets over “swing” ofzo, en laat zien hoe dat terugkeert van klassieke muziek tot het spel van Igor Cavalera of de clave uit de Cubaanse trommelscene. (Ik roep maar wat hoor…)

  Overigens, ben ik de enige die een jonge, langharige G.Wilders ziet in de saxofonist uit het filmpje van gbh?

 4. 11

  @10

  Door deze opname lijkt alles op z’n plaats te vallen, m.b.t. tot Wilders. I put a spell on you. En dat dat in 1956 al was, dat maakt het alleen maar “kloppender” ;)

  Overigens: SJH + veel.