Closing Time | Into the Night

Deze week werd bekend dat zanger R. Kelly – die jaren geleden al eens in opspraak raakte omdat ‘ie plasseks met een veertienjarige zou hebben gehad – meerdere minderjarige meisjes in huis hield als seksslavinnen.

Af en toe hoor je zo’n popnummer waarvan je bij wat beter luisteren denkt: ‘Oei, wat zingt ‘ie nu?’ Zoals dit hitje van Benny Mardones, die als dertiger zingt over wat ‘ie allemaal met een zestienjarige wil doen.

Het begeleidende clipje valt ook ronduit creepy te noemen.

Maar het zijn niet enkel eendagsvliegen die over veel te jonge meisjes zingen. Wat dacht u van Elton John met ‘Too Young‘, of Neil Diamond met het dubbelzinnige ‘Girl, you’ll be a woman soon‘?

En u? Zijn u nog voorbeelden van pedopop bijgebleven in de loop van de jaren?

 

 1. 2

  Pedopop, iets waarvan je zou wensen dat het niet bestaat. Toch bestaat het. Net als de islam. Het is aanwezig in al haar bizarre vormen.

 2. 3

  In Nederland is het wettelijk niet verboden om met iemand van 16 seks te hebben. Om dit dan pedopop te noemen is dan toch hetzelfde als iemand die een gasfornuis aansteekt een pyromaan noemen.

 3. 6

  A Martyr For My Love For You van The White Stripes is op het nippertje net geen pedopop. Zanger Jack White beschrijft hoe hij verliefd wordt op een 16-jarig meisje (wat in Nederland inderdaad niet strafbaar is, maar in Amerika wel) en dan toch maar besluit om haar met rust te laten.

  I’m beginning to like you
  So you probably won’t get what I’m going to do
  I’m walkin’ away from you
  It probably don’t make much sense to you
  But I’m trying to save you
  From all of the things that I’ll probably say or do

 4. 7

  @0: Ik zou 18-31 jarigen niet zo snel als minderjarig bestempelen.

  Overigens kunnen de minderjarige meisjes zelf er ook wel wat van liedjeswijze. Denk bv aan een 14-jarige Vanessa Paradis.