Closing Time | Five Finger Death Punch

Weet u wat het is met metal? Het wordt in zijn najagen van clichés zo snel potsierlijk. Dat geldt ook voor bovenstaand, niettemin zeer vermakelijke clipje van Five Finger Death Punch uit Las Vegas, dat de klassieker House of the Rising Sun (vroegste opname uit 1933) onder handen neemt.

 1. 1

  Ughl ik was ooit met nou ja… hm.. ik was ooit in Bulgarije in de Sunny Beach, man man man t is alles mafia daar, alles nep. En daar waren zó veel Nederlanders.
  En omdat ik natuurlijk cheapskate gierig ben, ben ik buiten t hoogseizoen gegaan. En dat was dus nou eh. Niet te geloven wat je daar meemaakt. Allemaal bejaarde zestigers die dansten op een indiase panfluitband die elk uur there is a house of the rising sun speelde. Hel op aarde. Kotsmisselijk werd je er. Maar dat kan ook van alle nepcocktails en het nepeten en van de zure oudemensenlucht komen. Wat een totale treurigheid. Dan is dit toch beter. Maar dan is t nog een zeiklied.

  Deze is van dezelfde orde en toch meer te doen:

  En passant wil ik ook nog even kwijt dat Dave Lombardo een geniale drummer is.

 2. 2

  Holy sh..!
  Dan toch liever de genoemde opname van de origanal van vroegste opname van Tom Clarence Ashley & Gwen Foster of die van pete Seeger
  https://www.youtube.com/watch?v=9jaNcjSqYLk
  of van de Doors of de al wat bedenkelijke van Pink Floyd
  https://www.youtube.com/watch?v=-RSo35cb2kw
  Dit is wel de laatste versie die ik meer dan 1 x zou draaien.
  Als dit is overgebleven van het “house of the rising sun
  Zet ik het liever “for sale” :-)
  https://www.youtube.com/watch?v=3qL5-mF6Cv4
  Amen ;-)

 3. 3

  Na een avondje Simeon ten Holt en Arvo Pärt’s Tabula Rasa wil een mopje metal er vaak wel in. Dan is het toch teleurstellend dat het klinkt als een kruising tussen Bon Jovi en het huidige Metallica met grunts. Nouja, je had al gewaarschuwd, denk ik dan maar.

  Metal hoort lekker agressief te zijn, wat mij betreft, altijd oprecht en niet een gimmick.

  En een vermakelijke clip hoeft niet veel te kosten als je over een beetje zelfspot en een tourbus beschikt.