Closing Time | De Kift – Beguine (live)

Geniaal hoe een band kan klinken als een in een doodgeslagen glas jenever verzopen fanfare met zeebenen. De Kift is een Zaanse band die invloeden van punk, smartlappen, fanfare en alternatieve rock mengt met teksten van oude dichters als Slauerhof, Lucebert en Wolfgang Borchert. De Kift is een typische familieband die in 1988 werd opgericht en nog steeds optreedt, meestal in kleine zalen voor trouw eigen publiek, eerstvolgende concert in het Amsterdamse Bostheater. Hier met een voor hun doen nog tamelijk conventioneel klinkend nummer live door de straten van Parijs.

 1. 1

  Vanwege de eerste zin zeker een plus. Vanwege de band nog een plus. En de band zelf aardig wat. Doet me een beetje aan Bots denken. En dat soort bands en zo.

  Neerlands cultuur in bange dagen als het heden.
  Om trots op te zijn.

 2. 6

  Wat de Kift gebruikt is geen afvalbak. Maar goed, als we een verbod uitbrachten op bandjes om met blaasinstrumenten en een provisorisch uitziend ritme-instrument op straat te staan zou volgens mij Beirut ook niet uitgezonden mogen worden. Maar desondanks zou ik het wel een Closing Time op zichzelf waard vinden ;).

 3. 7

  @Klokwerk: De opera op Oerol viel me helaas wel tegen, verder idd altijd goed. Heerlijk meebrullen en grote verzameling mooie one-liners :).

  Opmerkelijk dat verschillende Franse vrienden ook fan blijken te zijn (tevens van The Ex).