Closing Time | C Cat Trance

C Cat Trance was in de jaren 80 een band die zwaar leunde op Oosterse muziekinstrumenten en rare maatsoorten. Ze kwamen echter ‘gewoon’ uit Nottingham, Engeland.

 1. 1

  Heeft iemand bij de redactie een doos cassettebandjes gevonden met radio-opnames van de KRO-dinsdagavond of de VPRO woensdag en vrijdag uit de jaren ’80? Ik heb de laatste tijd nogal wat vlagen van herkenning en dat is geen straf.

 2. 2

  @1: Cassettebandjes zeg je! Het toeval wil dat ik laatst bij het opruimen van de zolder ook nog een doos van die dingen vond. Maar ik heb niets meer om ze af te spelen. Nu twijfel ik dus: cassettes weggooien (jaren niet naar omgekeken, zullen er vast niet op vooruit gegaan zijn) of toch maar een werkend cassettedeck proberen te scoren op Marktplaats voor een paar uurtjes nostalgie.

 3. 4

  @2, @3: als je goede tapes kocht destijds (chrome, goed merk), dan zullen ze over het algemeen nog prima zijn. Ik heb zelf nog veel cassettebandjes en draai ze ook nog met enige regelmaat. Sommige zijn 35 jaar oud. Ik constateer nauwelijks enig kwaliteitsverlies.

 4. 5

  Ik had chrome van Maxell en TDK uit de jaren 70 en begin 80.
  De crux zit waarschijnlijk in het regelmatig draaien.
  Ik heb wel eens gelezen dat de magnetische imprint op een tape zich gaat overzetten op de tape er boven en eronder en omgekeerd. Regelmatig afspelen of spoelen zou helpen. Dat heb ik niet gedaan. Met de ferro tapejes was het nog slechter.

 5. 6

  Ik denk dat mijn cassettes de kliko in kunnen. De meeste zijn niet van topkwaliteit en voor zover de labels zijn beschreven ziet het er ook al niet naar uit dat ik er iets aan ga missen.

 6. 7

  @6: Van de belangrijke cassettebandjes had ik allang CD’s gekocht en vandaag de dag had zelfs dat niet meer gehoeven.

  Idem van de videobanden, hoeveel uur is er wel niet in gaan zitten om Monty Python, Koot en Bie, Red dwarf en zo voorts voor ‘later’ definitief vast te leggen om er achter te komen dat je gelukkig de DVD’s niet hebt gekocht omdat het inmiddels vrijwel allemaal op Youtube staat.