Closing Time | Body Count

“No Lives Matter” is een nummer van de nieuwe CD Bloodlust, van Body Count. Dat is de metalband van rapper en acteur Ice-T. Eerder schreef ik hier op Sargasso al over Body Count en hun protestliederen tegen excessief politiegeweld. In 2017 ageert de band hier nog steeds tegen, en daar hebben ze helaas alle reden toe. Ze kijken er dan ook danig ontstemd bij, in deze videoclip. Die oprechte boosheid is wellicht wel de reden dat zij na meer dan 25 jaar nog steeds uitstekende, keiharde muziek maken, met vlijmscherpe teksten. In tegenstelling tot veel van hun collega’s in de hardere muziek, waar met de jaren vaak de gezapigheid toeslaat.

  1. 1

    De Body Count van nu kan niet meer in de schaduw staan van de Body Count ten tijde van hun gelijknamige debuut of Born Dead, hun tweede. Nu is Bloodlust wel weer wat beter dan hun vorige, Manslaughter, maar dat zegt niet zo heel veel, aangezien Manslaughter echt bedroevend beroerd was, ook (of misschien juist) op tekstueel vlak.

  2. 2

    Grappig… ik ben juist afgehaakt na hun debuut, en pas weer aangehaakt bij Manslaughter. Daartussenin vond ik het muzikaal niet spannend genoeg.

    Zo blijkt maar weer dat over smaak niet te twisten valt ;)