Burmese oppositie geveld door DDOS-aanvallen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Protesterende monniken in Yangon, september 2007 (Foto: Flickr/racoles)

Aan de vooravond van de verjaardag van de monnikenopstand in Burma worden de websites van oppositiegroepen geteisterd door DDOS-aanvallen, waardoor ze onbereikbaar zijn geworden. Democratic Voice of Burma, New Era Journal en The Irrawaddy liggen plat. De eerste is gevestigd in Oslo, de andere twee in Bangkok.

The Irrawaddy, die tijdens de opstand veel nieuws naar buiten bracht, is tijdelijk uitgeweken naar Blogspot. In een mail die naar de abonnees gestuurd is, beschuldigt de redactie de Burmese junta ervan achter de aanvallen te zitten. Internetverkeer van en naar Burma is de afgelopen dagen extreem traag geworden.

Hoe het ook zij, het zal de junta goed uitkomen dat er dezer dagen zo min mogelijk authentieke nieuwsbronnen beschikbaar zijn om de bloedige onderdrukking van de opstand van vorig jaar te herdenken en een nieuwe stand van zaken te schetsen. Dus is de DDOS-aanval zelf nieuws geworden.

The Irrawaddy meldt dat oppositieleidster Aung San Suu Kyi haar hongerstaking heeft opgeschort na concessies van het regime. Ondertussen loert nog altijd escalatie. Steeds vaker gaan bommen af. Jonge monniken overwegen geweldloosheid te laten varen. De strijd om democratie en mensenrechten kan ieder moment cyberspace weer verlaten.

Reacties (5)

#1 John McClane

Kan ik hier mijn ipadres achterlaten? Ik begrijp dat u die spaart?

  • Volgende discussie
#2 Joost

@1, nee, dat doet u hier, door een petitie te tekenen met een onzinnaam.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Zo zie je maar weer hoe geweldig het door jullie aanbeden communisme toch weer is…..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 RechtsTuigje

Mensen van Geen Stijl Misschien?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 IederVoorZich

Wanneer val Amerika daar nou eens binnen ? Als het echte ballen had. Hoe kun je je druk maken over mensenrechten en de macht hebben om er iets voor te doen, maar het allemaal laten? Geloofwaardigheid is in deze wereld ver te zoeken. Alleen vrede voor onszelf. Tot aan de (eigen) voordeur. Zo hou je de vluchtelingenstroom en asielzoekers ook niet uit eigen land.

  • Vorige discussie