Anale visitatie ALLE luchtvaartpassagiers op komst

airport contrleWeet u nog wat er gebeurde toen in 2006 drie Brits-Pakistaanse knullen met een vloeistofbom een vliegtuig probeerden binnen te komen? Juist ja: het meenemen van vloeistoffen in de handbagage werd praktisch verboden. Gevolg: geklooi met kleine reisverpakkingen lenzenvloeistof of tandpasta en hartverscheurende taferelen aan de transitbalie waar men dure flessen whisky ondanks het plastic seal toch moet afstaan. Dit was een regelrechte Attack on the Tax Free World. Bin Laden: bedankt!

Maar het vloeistoffenverbod (waarvan men hoopt dat het volgend jaar wordt opgeheven) was nog niks vergeleken met wat luchtvaartpassagiers in de nabije toekomst te wachten staat. Vorige maand blies een Al-Qaida zelfmoordterrorist zich op in het werkvertrek van een Saoedische prins. De terrorist was door alle beveiligingsbarrières heen gekomen. Hoe kon dit gebeuren vroeg men zich af? Welnu de terrorist had één pond aan explosieven plus een ontsteker verstopt in zijn ANUS. Terrorisme experts spreken van een opvallende wijziging in de tactiek van Al-Qaida: trojan bombing. Wij wachten in spanning en enigszins ongemakkelijk de volgende draconische anti-terreur maatregel voor internationale luchthavens af.

 1. 3

  ‘Wij’ wachten ongemakkelijk af??? Ik moet volgende week weer naar Saudi….
  Saudi controleert trouwens al op vingerafdrukken + foto, evenals een tijdje lang op Mexicaanse griep… En hebben daar toch gemiddeld 2 tot 3 uur voor nodig.

 2. 6

  De schade aan de Saoedische prins bleef overigens beperkt tot een paar stukjes vlees die aan zijn bril bleven hangen, waarschijnlijk. Het menselijk lichaam is redelijk goed in het dempen van een ontploffing. Overigens hoop ik dat dit incident nu eindelijk eens een begin maakt in het brein van de Saoedische royalty, om eens voorgoed vaarwel te zeggen tegen die ambivalente houding jegens de verloren zonen en anderszins gezellige jongens van Al Qaida.

 3. 7

  @6 Al Qaida heeft daar gewoon de geestelijke overhand. Je kan daar op hun manier nl. NOG vromer zijn, heel makkelijk zelfs. Het is de royalty die daar in hun eigen discussie in de verdrukking zit. Dat moet jij toch weten?

 4. 10

  Volgens mij zijn de VS al lang van plan om anaal visiteren te introduceren voor alle passagiers. werd er onlangs als transferpassagier (goed, vanuit colombia) uitgebreid onderzocht en al het personeel had van die latex handschoenen aan. dat is natuurlijk om ze vast te laten wennen. binnenkort wordt in ieder kantoortje vast een familiefles glijmiddel geplaatst en over een paar maanden gaat er voorzichtig mee geoefend worden, zodat ook de passagiers eraan wennen…

 5. 11

  @mescaline; als het gaat om het uitoefenen van bruut, openlijk, ongestraft geweld heeft het Saoedische koningshuis nog steeds flink de overhand, lijkt me. Bovendien, deze ‘vergevings-actie’ was vrijwillig ingezet door de prins zelf; hij hoefde het niet te doen en het PR-effect was waarschijnlijk verwaarloosbaar. Het is naiviteit, puur en simpel.

 6. 12

  @KJ: As we speak tikken de families Bin Laden en Bush gezellig een glaasje prosecco weg op hun aangrenzende resorts op de Bahama’s.

  @Hanedop: ik zie een toename in personeelsadvertenties voor anaal-visiteurs aankomen. Benieuwd wat ze onder ‘profiel van de kandidaat’ schrijven?

 7. 13

  Al Qaida tast gewoon vuistdiep onze democratische waarden aan.
  Zo’n anale visitatie is natuurlijk wel een aardig opzetje om wat vaker te gaan vliegen als je homo bent.

 8. 15

  Soms wreekt zich iets niet lezen in your face @KJ ;)

  Vergeving & PR @Mahoelah (vzmh).

  “Prince Mohammed Bin Nayef, head of Saudi Arabia’s counter terrorism operations.

  The bomber persuaded the prince he wanted to leave al Qaeda, setting a trap. “

 9. 16

  De heilige Ammahoelah(vzmh), is dat niet wat ?

  *// het bekende Griekse juntalid Papalamenopoelos, de zeergewaardeerde Chinese leider Hang-Kreng-Hang*

  old times yeah

 10. 17

  @mescaline; Ik doel op het feit dat die gast meteen naar de leider wordt gebracht, want dat is nog steeds van een tenenkrommende naiviteit.

  Als een ‘spy’ ‘in comed’ ‘from the cold’, is niet het eerste ding was je doet, hem aan je leider introduceren. Zo’n gast gaat tenminste de cooler in voor een paar dagen, en wordt aan alle kanten gepord en geprikt, zowel chemisch, fysiek als mentaal. Daarbij wordt hij 24 uur per dag geobserveerd.

 11. 19

  Bronnen @KJ ?

  De eer geven aan EN met de eer strijken vragen juist wel dat je een belangrijke overloper laat leeglopen bij de baas.

  Precies zoals dat in B-films gaat. Kijk er ook de Arabische soaps maar op na. Allemaal realiteit.

 12. 21

  @6: Het is eerder te hopen dat de Saoedische royalty stopt met hun feodale praktijken en het land niet meer beschouwd als hun persoonlijke bezit, waarbij geldt dat alle incompetente neefjes van de sjeik een baantje krijgen toegekend waar ze naar hartenlust met corruptie hun zakken kunnen vullen. Dan is er ook deste minder reden voor het meer capabele en intelligente deel van de inwoners die toevallig geen familie zijn om gefrustreerd te worden in hun pogingen hogerop te geraken en uit wanhoop zich aan te sluiten bij Al Qaida.

 13. 23

  ’t Moet trouwens een fascinerend gezicht zijn, om een menselijk lichaam voor je ogen van binnenuit te zien exploderen.

  En nog een gedachte: weliswaar zal zo’n ontploffing in een (vrij grote, niet totaal afgesloten) ruimte vrij weinig schade aanrichten, maar het gas dat vrijkomt wordt uiteindelijk niet geabsorbeerd, dus ik vraag me af of zo’n explosie binnen een vliegtuig niet toch voor heel veel schade kan zorgen.