Agenten mishandelen ambulancepersoneel


Politieagenten die ambulancepersoneel aanvallen: het kan in Amerika. Nederlandse agenten waren onlangs verbolgen over het feit dat de politierechter in Amsterdam niet bereid was wangedrag tegen politiemensen dubbel zo zwaar te bestraffen. Daarentegen gold die strafmaat wel voor belagers van ambulancepersoneel. Te weinig REPSEKT voor de Hollandse polderagent. In Amerika heeft men wel veel respect voor agenten en de agenten ook vooral voor zichzelf. Dit leidt regelmatig tot excessief gedrag tegen arrestanten: bruut, banaal, hilarisch. Op 24 mei jl. ging de Oklahoma Highway Patrol nog een stapje verder. Na wat irritaties op de weg stopten de agenten een ambulance die een oudere vrouw naar het ziekenhuis vervoerde. De sterke arm van de wet zocht ruzie en ging uiteindelijk het ambulancepersoneel te lijf, hier het hele verhaal. Job Cohen zou zeggen: “JE BLIJFT MET JE POTEN VAN OVERHEIDSPERSONEEL AF! …ook als je zelf de overheid bent”.

  1. 2

    “vervoerde” die gasten moeten zich ook gewoon aan de verkeers wet houden, anders komen die patienten bont en blauw in het ziekenhuis aan, of helemaal niet.

    staat er trouwens ergens wie er zwaailichten aan had?

  2. 4

    @Carlos: bij discrimineren zaken altijd je gekleurde bril afzetten.

    “Martin had his lights and sirens on, but an ambulance he encountered without any emergency lights or sirens flashing did not yield.”
    “After reaching the scene of the stolen-vehicle call and finishing his work there, Martin chased after and pulled over the ambulance.”

    Om eerlijk te zijn komt die zwarte broeder er makkelijk af niet vervolgd te worden. Dat was je als blanke broeder niet gelukt.

  3. 5

    “After reaching the scene of the stolen-vehicle call and finishing his work there, Martin chased after and pulled over the ambulance.”

    Als je daarna zo te keer gaat als in dat filmpje heb je IMNSHO iets teveel toewijding aan je vak.

  4. 6

    Opmerkelijk caprio dat u hier de raciale kaart trekt? Waar discrimineer ik nu? Dit is een valse insinuatie die zo over the top is dat het bijna Kunst is?! Chapeau!

  5. 7

    @ Carlos:

    Kunst is echt teveel eer. Meneer #4 zegt niet dat jij discrimineert, hij zegt (probeerde te zeggen, althans) dat jij gewag maakte van “een zaak van discrimineren” waarbij de discriminatie dan een witte agent versus een “zwarte broeder” betreft.

    Aangezien er nergens ook maar een hint van raciale insteek jouwerzijds is echter is dit enkel weer het zoveelste geval van stuitend gemiddelde projectie waarbij de enige controverse zich afspeelt in het, niet overvloedig gevulde, hoofd van de projecteur in kwestie.

    Kunst? Nee. Enkel een zoveelste voorbeeld van wat we al jaren lang zien: die eindeloze zelf-overschatting van het racistische debielen-cohort. Ik ga er niet voor naar het museum…

  6. 8

    Dicht ik mezelf te veel eer toe als ik wel eens het gevoel krijg dat ik comment threads soms een beetje dood sla?

    Indien niet, dan beloof ik bij deze plechtig mensen niet meer voor reactie nummer 50 voor debiel uit te schelden.

    Nouja, plechtig…

  7. 10

    Ik ken Amerikanen die zeggen: “99% of police make the other 1% look bad.”

    Misschien klopt dat, maar ik ben wel blij met de explosie van gsm-camera’s waardoor dit soort dingen wijder bekend kan worden.