Studenten ontwikkelen alcohol in poedervorm

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

BOXTEL – Vijf studenten van een opleiding voor voedingsmiddelentechnologie uit Boxtel hebben een poeder ontwikkeld dat met toevoeging van water een alcoholisch drankje is. Het poeder met de naam Booz 2 go bevat als drankje 3 procent alcohol.

Lees verder op NU.nl

Reacties (8)

#1 Joost

Dat is nog eens handig voor ad-hoc borrels! Het enige dat je nodig hebt is een kraan.

  • Volgende discussie
#2 Roy

“bevat als drankje 3 procent alcohol”

en als je er nou gewoon minder water bijmikt?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Misschien lost het poeder dan niet volledig op?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Roy

@3: ja, dat zal het zijn. Maar wie ontwikkelt er nu een drankje dat lichter is dan de in de doelgroep lekker liggende Breezer?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Joost

Wat zou er gebeuren als je het poeder in een taart verwerkt of gewoon opeet?

Of bindt het water zich aan het poeder en wordt het dmv een reactie pas drank?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Roy

@5: ik denk dat je het zou kunnen oplossen in melk om er daarna een taart van te bakken, hoewel ik me afvraag hoeveel van de alcohol dan verdampt in de oven? Ik ben ineens heel benieuwd hoe het spul überhaupt smaakt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Fem

Het is in ieder geval een geniale naam!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 micha

Vraag me af of het een hyrdolyse is of dat men een andere techniek gebruikt. Leuke grap maar ik hou het toch gewoon bij gist.

  • Vorige discussie