2020 WARning – elders verder

Foto: copyright ok. Gecheckt 25-09-2022

In overleg met Ingo Piepers is besloten, dat de serie ‘2020: WARning’ zal worden voortgezet op de website global4cast.org, die zich beter leent voor een theoretische uitdieping van het onderwerp.
Voor het debat zult u dus ook daar moeten zijn.

Ik dank Ingo voor zijn poging zijn complexe theorie aan ons over te brengen.

0

Reacties (2)

#1 Ruud Grutto

“Voor het debat zult u dus ook daar moeten zijn.”

Welk debat? Aangezien “daar” niet een discussie- of reactiemogelijkheid biedt: Een gemiste kans voor Ingo om zijn theorie uit te leggen aan ons reaguurders van Sargasso.

In deze serie werden vragen en commentaar steevast door Ingo onbeantwoord gelaten. Dat zou op zich geen probleem zijn geweest als ook maar iemand op Sargasso begreep wat er precies bedoeld werd met alle termensmijterij.

Omdat er noch in de artikelreeks noch in het pakweg 800 pagina’s tellend boekwerk erachter definities worden gegeven (of zelfs maar citaties naar definities) van termen die uit de natuurkunde en wiskunde worden geplukt, en er zelfs voor diegene hier die redelijk op de hoogte zijn met de betekenis ervan in de natuur- en wiskunde ook geen onderbouwing is van hoe en in welke de mate die termen van toepassing zijn op aardse oorlogsdynamiek, is het niet te volgen.

Dan rest de mogelijkheid dat niemand hier op Sargasso het kan volgen uit intellectueel onvermogen, maar dat een selectief gezelschap wetenschappers dit werk beter kan waarderen. Wellicht moeten we dus op zoek naar wetenschappelijke artikelen die het werk van Ingo citeren, verduidelijken, en in perspectief plaatsen, bij gebrek aan reactie van de auteur zelf?

  • Volgende discussie
#2 lmgikke

@1: Ik denk dat je gelijk hebt. Het debat kwam hier niet van de grond. Ook ik zelf heb in de comments meerderde keren andere mechanismes en oorzaken/verklaringen proberen te geven. Maar daar kwam nooit een antwoord/weerwoord op. En in mijn beleving is dat (mede) wetenschap. Als een wetenschappelijk onderzoek de peer-review kan doorstaan, wordt de kwaliteit hoger. En dat laatste aspect miste ik.

Erg jammer, zeker omdat delen wat op andere site(s) gepubliceerd is wel vaker voorkomt. Wellicht middels een waan-link.

Nu lijkt het op vlucht gedrag van iemand die graag wil vertellen hoe goed hij het weet, maar bij de eerste lastige vraag wegloopt.

  • Vorige discussie